Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Familie?

Wim Kersten – u weet misschien wel, van ‘Bij ons staat op de keukendeur’ - heeft eens een liedje over zijn familie geschreven. Dat ging zo: Familie daar heb ik balen van / familie krijg ik een kale van / mijn neven en mijn nichten en die aangetrouwde hap / ik ga veel liever ’n avondje met mijn buurvrouw op stap. Iedereen onder de grote rivieren zong dit werkje met carnaval.

Het deed me denken aan die keer dat de poes had gejongd. Een hele bevalling. Maar liefst zes in een keer. Het beestje deed net alsof het zojuist een pakje boter had gekocht, zonder te betalen. Niks aan de hand voor haar, fluitje van een cent. Ze scheepte ons wel op met zes meeëters.

Een oom die hiervan hoorde, liet weten dat wanneer de zesling een probleem veroorzaakte, hij wel een oplossing wist. Hoe, wat, waar, vertelde hij er niet bij. Wij dachten aan het dierenasiel of warme plekjes op zijn boerderij. Dat laatste vooral.

Toen het zestal op eigen pootjes kon staan, kwam hij langs. Opgewekt als altijd, met een fikse sigaar in zijn hoofd. Hij dronk een kopje koffie, stond op en zei: ‘Aan het werk.’ Een krasse uitspraak, we hadden het immers over zes speelse rakkertjes, vol levenslust. ‘Ik neem ze mee, blijven jullie maar binnen.’ Zo gezegd, zo gedaan.

Later hoorden we dat hij de zes broertjes en zusjes in een zak, verzwaard met stenen had gedaan en ergens in de plomp had gedumpt. Verdronken. Woedend waren we, buiten zinnen. Toen hij weer aan de deur was en aanbelde, hebben we niet opengedaan, we wilden hem nooit meer zien.

Sindsdien krijg ik het liedje van Wim Kersten niet uit mijn hoofd. De tekst heb ik iets aangepast: ‘Oom Aad, daar heb ik balen van, oom Aad, daar kreeg ik een kale van.’


Appartementen voor senioren

ouderzorg n In één van de torens aan de Laan van Berendrecht te Leiderdorp, de 2e vanaf de Engelendaal, is huurdersvereniging ‘De Ouderzorg’ gevestigd. Deze vereniging heeft met verhuurder Vesteda de afspraak dat zij bij vrijkomende appartementen in de toren, als eerste nieuwe potentiële huurders mogen voordragen. Deze moeten dan wel aspirant-lid zijn van de vereniging en ook ingeschreven worden bij Vesteda als geïnteresseerde huurder. Vereniging De Ouderzorg heeft een gemeenschappelijke ruimte in het gebouw op de begane grond, waar koffie-ochtenden, een wekelijkse inloopborrel en verschillende activiteiten voor de leden plaatsvinden.

Momenteel is er ruimte voor nieuwe aspirant-leden én komen er verschillende appartementen vrij. Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Kees Jansen van De Ouderzorg via e-mail jansenkees@ziggo.nl of tel. 06-29210271 voor nadere informatie en inschrijfformulieren. Melden bij Vesteda kan natuurlijk ook.