Afbeelding
Foto: PR

Buitenspeeldag in de Leyhof

kinderactiviteiten n Bewonersvereniging De Leyhof organiseert op woensdag 9 juni, de landelijke buitenspeeldag, allerlei activiteiten op het Burchtplein in de Leiderdorpse wijk Leyhof. Er staat een springkussen en DJ Rolf ( www.djrolf.nl ) zorgt voor leuke muziek.

Alle kinderen uit de wijk zijn uitgenodigd om van 13.00 tot 17.00 uur op het Burchtplein te komen spelen. Voor meer informatie zie www.leyhof.org.


Gouden ring gevonden

melding n Een bezoekster van het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof vond dinsdagmorgen 27 april (Koningsdag) een gouden ring met een naam daarin gegrafeerd. Het sieraad lag op het rode voetpad ter hoogte van de brommer- en motorenparkeerplaats. Ze heeft melding van de vondst gedaan bij het beveiligingsbedrijf en de ring staat nu vermeld in de lijst ‘gevonden voorwerpen' op de website van Winkelhof. Maar dat heeft nog geen reacties opgeleverd.

“Voor degene die hem verloren heeft is de ring denk ik een dierbaar aandenken”, mailt de vinder aan deze krant. Vandaar dat ze op deze manier probeert alsnog de eigenaar te vinden.

Wie uit deze beschrijving zijn of haar verloren ring herkent, kan bellen naar 06 10 60 34 75.


Jong geleerd...

oversteken n Vorige week zag Tineke Rietkerk op de hoek van de Engelendaal en de Gallaslaan in Leiderdorp een zwanenfamilie de weg oversteken. Waarbij vader en moeder zwaan met het kroost tussen hen in keurig gebruik maakten van het zebrapad. Een mooi voorbeeld van 'jong geleerd, oud gedaan', vond Rietkerk, die het fraaie tafereeltje (foto hierboven) meteen vastlegde.


Rijbewijs-keuringen

verlenging n Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 4 en 18 juni vervolgens twee keer per maand bij Incluzio aan de Splinterlaan 156. Een afspraak maken kan uitsluitend via de website www.goedkopekeuringen.nl of door te bellen naar het landelijke afsprakenbureau: 085 - 48 83 616. Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E en medisch 40 euro, C/D/E en Taxipas 60 euro.