Dit jaar geen lange slierten van lopers op de paden en lanen in en rond Leiderdorp; iedereen loopt de 4 routes op eigen houtje en wanneer het uitkomt tussen 1 en 30 juni. | Archieffoto: Frans van Herwijnen
Dit jaar geen lange slierten van lopers op de paden en lanen in en rond Leiderdorp; iedereen loopt de 4 routes op eigen houtje en wanneer het uitkomt tussen 1 en 30 juni. | Archieffoto: Frans van Herwijnen Foto: Frans van Herwijnen

Juni wordt maand van de Avond4Daagse

n 30 dagen om op eigen houtje 4 routes te lopen

Wandelen n Na een jaar van gedwongen pauze organiseert de Leiderdorpse korfbalclub Velocitas voor de 49ste keer de Avond4Daagse. Maar wel op een andere manier dan normaal: het wandelevenement wordt uitgesmeerd over de hele maand juni.

De sfeer zal absoluut anders zijn. Geen grote groepen die in lange slierten langs paden en wegen in en rond Leiderdorp hun 3, 5 of 10 kilometer afleggen. En geen feestelijk slotavond met een gezamenlijke intocht achter de muziek aan, waarbij de deelnemers toegejuicht worden door publiek langs de route.

Maar in ieder geval kan er weer gewandeld worden. In de periode van 1 tot en met 30 juni worden vier routes van 3, 5 of 10 kilometer uitgezet. Deelnemers krijgen de routes digitaal toegestuurd en kunnen ze op eigen houtje afleggen. Een leuke foto-opdracht op de route dient als tijdelijke vervanging van de klassieke stempelpost en moet er voor zorgen dat alle lopers zich aan hun route houden. Belangrijk is dat iedereen zich houdt aan de coronaregels en dus niet met meer mensen loopt dan toegestaan is. Er zullen dit jaar geen verkeersregelaars op de route staan, dus iedereen wordt gevraagd zich netjes aan de verkeersregels te houden.

Tickets zijn te koop in de webshop van Velocitas (https://www.sv-velocitas.nl/winkel/) en kosten € 5,50 voor alle afstanden. Wie alle afstanden aflegt, kan een medaille (of nummertje) ophalen. Meer informatie daarover staat op de Velocitaswebsite.


Herstart Clubhuis de Derde Helft

bewegen n Het mag weer, samen bewegen in de buitenlucht! Vrijwilligersgroep Clubhuis de Derde Helft organiseert per woensdag 2 juni weer activiteitenochtenden voor senioren, al kunnen voorlopig alleen de buitenactiviteiten plaatsvinden.

In de afgelopen maanden is er een basisprogramma opgesteld voor zowel de woensdagochtend bij voetbalvereniging RCL (Bloemerd 2) als de donderdagochtend bij hockeyclub Alecto (Bloemerd 8). Om 9.15 uur begint het fietsuur, om 9.30 uur het wandeluur. Van 9.30 tot 10.00 uur is er een warming up o.l.v. een fysiotherapeut. Op beide ochtenden, dus keuze genoeg.

Verder is er op woensdagochtend om 9.30 uur walking football (zonder te rennen) en in de maand juni om 10.45 uur een uurtje More than Dance met Giselle Joosten.

Op donderdagochtend kan iedereen meedoen met walking hockey van 10.00 tot 11.00 uur, ook als je nog nooit gehockeyd hebt. Of een potje jeu de boules spelen.

Alle 55+'ers uit de regio die alleen even willen komen kijken of koffie drinken, zijn ook van harte welkom. Elke woensdag- en donderdagochtend is de Derde Helft geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Meer info? Kijk op de website clubhuisdederdehelft.nl of bel met (071) 589 55 51.


'More than Dance' met Giselle Joosten. | Foto: PR