Afbeelding
Foto: PR

Wijkactie GroenLinks met ‘brandend thema’

spreekuur n Houtkachels baren steeds meer mensen zorgen. GroenLinks Leiderdorp besteedt aandacht aan dit onderwerp tijdens een wijkactie op zaterdag 29 mei. Om 11.15 uur begint het spreekuur op de plaats van de voormalige Menswording aan het Heelblaadjespad 1.

Het ‘brandende thema’ kreeg GroenLinks ditmaal aangereikt door een omwonende, legt raadslid Marlies van Beek uit. "Een kreekbewoner vroeg ons of wij in Leiderdorp aandacht kunnen besteden aan de gezondheidsgevaren van houtkachels", verklaart zij. "Die mogelijkheden zijn er, ook al betreft het een onderwerp dat verder reikt dan Leiderdorp. Bovendien ken ik ook mensen die de voordelen van hout-stook willen benadrukken. Ik verwacht levendige discussies, of het nu tijdens een wijkactie is of eventueel in de gemeenteraad."

Los van het prikkelende thema is het raadslid van GroenLinks blij dat zij er weer op uit kan. Door de coronamaatregelen zag haar partij maandenlang af van wijkacties, die onder meer bedoeld zijn om mensen bij elkaar te brengen. Na de recente versoepelingen durft Marlies van Beek haar dorpsgenoten wat gemakkelijker onder ogen te komen. "Zeker in de buitenlucht moet dat – met inachtneming van de anderhalve-meterregel – wel weer kunnen. Mocht de toeloop groot zijn, dan bedenken we wel een list. We hebben altijd grijpers en vuilniszakken bij ons om de buurt netter achter te laten dan wij die aantroffen."


Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (e-mail tim.ank.bdk@ziggo.nl of telefoon 06-38030152).


Koningsstraat was het mooist op Koningsdag

PRIJS • Arno Mentink (rechts) van de Oranjevereniging Leiderdorp overhandigde afgelopen week aan Aad Vons uit de Koningsstraat de prijs voor de straat die op Koningsdag het mooist versierd was in Leiderdorp.

De prijs bestaat uit een waardebon van 150 euro van Vleesboerderij Dorrepaal voor een straatbarbecue. Volgens Aad Vons is dit een zeer welkome prijs: “Elk jaar organiseer ik een barbecue voor de bewoners van de Koningsstraat, dus dit komt heel goed uit. En ik vind het extra leuk omdat ik nog nooit een prijs heb gewonnen”, voegt hij eraan toe. | Foto: PR