Doe mee met balkonbewegen

opgeven n Langzamerhand worden de coronaregels steeds meer versoepeld en komt er steeds meer bewegingsvrijheid. Dat maakt het voor het Leiderdorpse Clubhuis De Derde Helft mogelijk om extra mensen uit te nodigen voor de 2e Nationale Balkon Beweegdag op vrijdag 4 juni. Alle 55+’ers uit de regio zijn welkom om een half uur mee te bewegen, in je eigen tempo, op muziek en onder leiding van een sportinstructrice. Niet op je eigen balkon, maar in de binnentuin van Huis ter Does, de Ommedijk of de Brandwacht, drie van de vaste locaties waar Clubhuis de Derde Helft het BalkonBewegen elke week organiseert.

Vooraf opgeven is noodzakelijk en moet voor 31 mei door het sturen van een e-mail naar clubhuisdederdehelft@gmail.com of te bellen naar (071) 589 65 51. Deelnemers ontvangen dan verdere informatie, zoals het tijdstip.


Inzameling oud papier en levensmiddelen

scheppingskerk n De eerstvolgende inzameling van oud papier en houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank Leiden e.o. bij de Leiderdorpse Scheppingskerk is dinsdag 1 juni. Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp staan dan van 7.00 tot 16.30 uur klaar op het kerkplein aan de Van Poelgeestlaan 2. Tijdens hun werkzaamheden leven zij de coronaregels zo goed mogelijk na.

Producten voor de Voedselbank zijn ook in te leveren op woensdag (Dorpskerk, Hoofdstraat 19) en donderdag (Scheppingskerk) van 10.00 tot 12.00 uur. De Voedselbank heeft voor zijn klanten vooral behoefte aan pakken met pasta’s en rijst, sauzen, blikken met vis, vlees, soep, groente of peulvruchten, zonnebloemolie, koffie, suiker, thee en broodbeleg. Ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn welkom.