Krant dag later

Pinksteren n In verband met Pinksteren ligt het Leiderdorps Weekblad volgende week een dag later bij u in de bus, op donderdag 27 mei in plaats van op woensdag 26 mei. De makers van deze krant wensen u een heel fijn Pinksterweekend.


LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Windmolens in Munnikken-polder: slecht idee

Eerst vele miljoenen besteden om Leiderdorp leefbaar te houden met de aanleg van de HSL tunnel, een verdiepte ligging van de A4, succesvol en prachtig natuurgebied met authentieke windmolens (weet U nog, die molens die ons de gelegenheid gaven om ons hier te laten wonen). En nu daar bovenop alles verstorende windmolens!

Eiffeltoren hoge draaiende monsters welke tot in een groot gebied voor geluidsoverlast zorgt, enorme slagschaduw, bewezen gezondheidsproblemen, enorme waardevermindering huizen in de omgeving en een beetje energie (als er wind is!). Studies hebben al bewezen dat om dit alles te voorkomen, deze windmolens op minimaal 2 km van woonwijken geplaatst moeten worden, dus niet in de Munnikkenpolder.

Er zijn alternatieven die veel meer, continue en schonere energie leveren en minder belastend zijn voor het milieu.

Leiderdorpse bestuurders houdt U bij Uw opdracht en zorg ervoor dat Leiderdorp leefbaar blijft.


Frits van Huis, Leiderdorp

PS. Bedankt, Guus Lyclama à Nijeholt, voor de heads up!