Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE


Uit dat ding!

Uit dat ding!

Het was er uit voordat ik er zelf erg in had. Ik schrok er ook van. Een schreeuwlelijk ben ik niet, commando’s van deze aard zijn mij vreemd. Uit dat ding! Ik werd van verschillende kanten verschrikt aangekeken. Wat gebeurt hier? Ik kwam vrij snel weer tot mezelf en zei zuchtend: "Ik kan het woord corona niet meer horen, en al die ellende in de wereld kan ik niet meer aanzien." Vragende blikken, die om een verdere verklaring vroegen.

Maanden achtereen keken we naar de Vooravond, het Journaal van 8 uur, Nieuwsuur en Op1. Na middernacht nog even Beau meepakken. Gretig wilden wij alles weten over corona. Gommers, Kuijpers werden huisgenoten. Totdat het opeens genoeg was. Dat moment was na de laatste persconferentie van Rutte en de Jonge, door de reacties die daar weer opkwamen. Verder die verwarring over wel/niet vaccineren; wel/niet Pfizer/AstraZeneca, demonstraties voor/tegen. Daaroverheen kwamen de schrikbeelden uit India, de oorlog Israël/Palestina.

Hoeveel kan een mens verdragen? Eens houdt het op, de nabrander kwam toen een ‘halve gare’ in de Tweede Kamer, die het virus een ‘griepje’ bleef noemen, kennelijk nooit een ziekenhuis noch een IC van binnen gezien, zelf corona kreeg en in het parlement volhield ‘geen corona’ te hebben gehad. Uit dat ding!

De televisie ging zonder veel gesputter op zwart en is al enkele dagen niet aan geweest. We missen hem niet. De ergernis over het nieuwe vertier van Showcolade en Dino’s Bezorgdienst is ons bespaard gebleven. Rust.

Er werd op het raam getikt, de buurvrouw: "Klaverjasje leggen?" Ze had niet op een beter moment kunnen komen. Even later zaten we aan de knabbelnootjes en een biertje. Hoe lang geleden was dat voor het laatst geweest? Harten eindelijk weer troef. We speelden drie ‘giffies’, de vrouwen wonnen, als vanouds. Niet eerder heb ik met zo’n gelukzalig gevoel verloren.


Muziekschool MOL weer open

heropening n Ook Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) moest, net als veel andere organisaties, in december sluiten vanwege de COVID-maatregelen van de overheid. Nu is het zo ver en mag de deur vanaf 19 mei eindelijk weer open.

Terwijl het gebouw aan de Berkenkade in Leiderdorp gesloten was gingen de muzieklessen zoveel mogelijk online door. Een aantal groepslessen moesten worden uitgesteld, komende week worden deze leerlingen hierover benaderd.

Het docententeam kijkt ernaar uit alle activiteiten weer op te pakken. Natuurlijk worden daarbij de geldende corona regels in acht genomen. Nieuwe kindercursussen zullen starten met ingang van 21 mei en nieuwe instrumentale cursussen kunnen weer beginnen. Meer informatie: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl .