Gewoon aardig

Leiderdorper Emile Snell vertelt hoe Moederdag bij hem thuis een succes werd dankzij een vriendelijke lokale ondernemer:


Het was een paar dagen voor moeder-dag en ik moest tot mijn schande erkennen, dat ik nog niet iets had bedacht dat dit commerciƫle feestje voor mijn vrouw gedenkwaardig moest maken. Zelf besteden wij ieder jaar aan deze dag maar in redelijk geringe mate aandacht. Maar de kinderen en zeker de kleinkinderen (8 in getal) laten deze dag nooit ongemerkt voorbij gaan. Zelf hadden zij deze dag omgedoopt tot 'jonge omadag'. Dit omdat zij vonden dat mijn vrouw er nog veel te jong uitzag om al oma te mogen heten. Heel lief, maar wat moest ik verzinnen?

Plotseling schoot mij wat te binnen. Ruim een week geleden fietsten wij door het oude dorp. In de Hoofdstraat ontdekten wij een zaakje dat 'Cacao van jou' heet. Daar hebben we iets gegeten dat mijn vrouw heerlijk vond. Dat ging ik voor haar halen. Ik stapte op de fiets en reed naar 'Cacao van jou' toe. Daar aangekomen wachtte mij een grote teleurstelling. De zaak was gesloten en ging pas zaterdag weer open. Maar daar opende zich de deur en de eigenaar kwam naar buiten. Hij zei dat hij had opgemerkt hoe teleurgesteld ik was en vroeg of hij mij kon helpen. Toen ik het hem vertelde nodigde hij mij binnen en ging voor mij aan de slag.

De eigenaar van 'Cacao van jou' bleek een uiterst vriendelijke man. Gezellig pratend in zijn keuken - of beter gezegd kook-atelier - maakte hij voor mij klaar waar ik voor gekomen was. Eindresultaat: een blije en verraste vrouw op moederdag.

Wat mijn vrouw zo lekker vond? Grote verse aardbeien in een jasje van overheerlijke, ambachtelijk vervaardigde chocola.


Krant online

Volg het Leiderdorps Weekblad ook online: www.leiderdorpsweekblad.nl.

Heeft u een tip voor de redactie? Stuur dan een mail naar

redactie@leiderdorpsweekblad.nl of bel 06 100 89544.