Denny Moenen legt de laatste hand aan de Bevrijdingssoep, gemaakt volgens het recept van Vrijheidsmaaltijdsoep van Yvette van Boven maar met een duidelijke eigen inbreng.| Foto: J.P. Kranenburg
Denny Moenen legt de laatste hand aan de Bevrijdingssoep, gemaakt volgens het recept van Vrijheidsmaaltijdsoep van Yvette van Boven maar met een duidelijke eigen inbreng.| Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Vrijheidsmaaltijdsoep, chocolade en bloemen

VERVOLG VAN VOORPAGINA


De Oranjevereniging en Brasserie Park zorgen er in normale tijden altijd voor dat Bevrijdingsdag in Leiderdorp een echt feest wordt, met een gevarieerd programma in park De Houtkamp en bij de brasserie. Corona zette daar nu voor het tweede achtereenvolgende jaar een streep door, maar dankzij de Vrijheidssoepactie ging de dag toch niet onopgemerkt voorbij.


Eigen draai

De soep werd gemaakt naar recept van Yvette van Boven, dat woensdag ongetwijfeld door heel veel Nederlanders is gebruikt om een maaltijd te creëren die warmte en verbinding brengt. Al had Brasserie chef Moenen er natuurlijk wel zijn eigen zeer smakelijke draai aan gegeven.


Able Compagnie

Wat de dag extra bijzonder maakte, was de medewerking van de Able Compagnie Rotterdam, een groep liefhebbers die zich inzet om voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewaren en onder de aandacht te brengen. Zes authentieke legertrucks en -jeeps reden woensdag langs bij Leythenrode. Na het soeptransport kwamen er twee wagens die een chocolade traktatie brachten, en tot slot brachten twee wagens bloemen voor het personeel.


3x3 basketbal toernooi

sport n Elf Leiderdorpse jongeren spelen sinds eind maart elke maandagmiddag 3x3 basketbal op het basketbalveld in de wijk ’t Heerlijk Recht. In het kader van het Leadership programma van de landelijk organisatie 3x3 Unites krijgen ze daar elke maandag een workshop. Vanaf 17.30 uur zijn ook andere jongeren uitgenodigd om mee te spelen.

3x3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketbalsport waarbij twee teams van drie personen op een half veld spelen op één basket. Op maandag 17 mei organiseren de leaders een 3x3 toernooi op het basketbalveld. Van 16.00 tot 17.30 uur kunnen teams van jongeren van 12 tot en met 18 jaar tegen elkaar spelen, van 18.00tot 19.30 uur is de beurt aan 18-plussers.


Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een appje naar 06 17425559 (of DM op insta @3x3_unites_leiderdorp_). Geef hierbij je naam, leeftijd en niveau door. Wees er snel bij want vanwege de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal deelnemers meedoen. De teams worden door de 3x3 leaders ingedeeld.

De zes legervoertuigen waarmee de Able Compagnie op 5 mei naar Leiderdorp kwam. | Foto: J.P. Kranenburg