Insturen van foto's kan van 10 mei tot en met 19 juni. | Foto: PR
Insturen van foto's kan van 10 mei tot en met 19 juni. | Foto: PR Foto: PR

Bijenlandschap Fotowedstrijd 2021

insturen n Voor het zesde jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 10 mei tot en met 9 juni kan iedereen weer mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap.

Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een prijs te winnen, maar nog belangrijker: stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project.
De foto moet zijn gemaakt in de Bijenlandschapsregio. Deze omvat de Leidse regio, de regio Alphen en de Duin- en Bollenstreek. De jury bepaalt uiteindelijk welke drie foto’s een prijs winnen.

Alle informatie hierover is te vinden op de website www.bijenlandschap.nl/fotowedstrijd2021. Het verloop van de wedstrijd is te volgen via de Bijenlandschap-nieuwsbrief, en de nieuwspagina op www.bijenlandschap.nl, of op de Facebook-pagina.


Weetje

Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes; bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling.


Gedachten leren loslaten

Kinderboek n De Leiderdorpse toegepast psycholoog Kirsten Oerlemans-Jurgens heeft onlangs haar eerste boek gepubliceerd. In ‘Klein Mens is tevreden’ komt Klein Mens er achter wat voor hem werkt om zijn hoofd weer leeg te maken.

Een kinderboek met een simpele uitleg van een manier om gedachten los te laten. Voor kinderen, maar ook volwassenen een handige vaardigheid. Waar een ‘Klein Mens’ groot in kan zijn!

Kirsten Oerlemans-Jurgens heeft een praktijk in Leiderdorp. Haar boek is te koop bij boekhandel de Kler Leiderdorp en te bestellen via www.gezinenik.nl.