Mara met haar cadeaubon. | Foto: PR
Mara met haar cadeaubon. | Foto: PR Foto: PR

Op de fiets over gerenoveerde Stierenbrug

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Maar het conflict werd opgelost en het eindresultaat mag er wezen, vinden Vermeulen, Driessen en Van Woudenberg. Deze belangrijke verbinding tussen Leiderdorp en de regio kan er nu weer zeker tien jaar tegen.

Ook het foutje met de cameramast, die aanvankelijk pal voor de kop van het stierenbeeld neergezet was, is rechtgezet, wees Van Woudenberg. "Gelukkig, want onze stier mag niet voor paal staan.”

Die stier, een beeld van Theo van der Nahmer, werd in 1967 onthuld op de destijds drie jaar oude brug. Burgemeester Driessen haalde donderdag de woorden aan die de toenmalige burgemeester Gallas bij die gelegenheid sprak. Hij zag in de omhoog staande staart een vrolijke uitnodiging naar de Leidenaren om ‘over de brug te komen’. Wat Van Woudenberg, betreft doen ze dat bij voorkeur op de fiets. “De fietspaden in onze gemeente zijn ook vernieuwd. Des te meer reden om de fiets te pakken naar Leiderdorp.”


Trouwe bezorger winnaar loterij         De Schakel

cadeaubon n Reclamediensten De Schakel, de verspreider van het Leiderdorps Weekblad, heeft een loterij gehouden onder haar trouwe bezorgers. Alle bezorgers die in oktober 2020 in dienst waren, en nog steeds trouw en goed bezorgen, deden automatisch mee en maakten kans op één van de vijf cadeaubonnen naar keuze ter waarde van 50 euro. Eén van de winnaars is Mara uit Leiderdorp. Zij bezorgt sinds juli 2020 de krant in twee wijken. De bezorging gaat haar goed af, want er zijn nog nooit klachten ontvangen over haar bezorging. Mara heeft gekozen voor een cadeaukaart van Bol.com, maar wist nog niet precies wat ze ervan gaat kopen.

De andere winnaars bezorgen een krant in Zoetermeer, Nieuw-Vennep, Noordwijk en Haarlem.