LOV-voorzitter Lorien de Rode en wethouder Willem Joosten (links en rechts op de rode bank) gingen in gesprek met ondernemers die gevestigd zijn in AREA071. | Foto: Rudeboy Media
LOV-voorzitter Lorien de Rode en wethouder Willem Joosten (links en rechts op de rode bank) gingen in gesprek met ondernemers die gevestigd zijn in AREA071. | Foto: Rudeboy Media Foto: Rudeboy Media B.V.

Effectieve communicatie voor ondernemers

cursus n In mei start bij de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) een online-cursus speciaal voor ondernemers die zichzelf en hun bedrijf onder de aandacht willen brengen bij potentiële klanten.

Om klanten aan te trekken, moet je zichtbaar zijn, die klanten moeten tenslotte weten dat je bestaat. Maar hoe kom je in beeld bij je ideale klant? Welke middelen zijn het meest efficiënt? En hoe zorg je dat het geen dagtaak wordt? In de cursus 'Effectieve communicatie: Kom in beeld bij je ideale klant' ontwikkelen de cursisten hun eigen communicatiestrategie en leren ze slimmer om te gaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden van communicatie.

Cursusleider Marjolein Hettinga van De Communicatiehelpdesk geeft een hele praktische training, waarbij de cursisten de geleerde theorie direct toepassen op hun bedrijf. In de eerste vier lessen wordt gewerkt aan een communicatieplan. De vijfde les gaat specifiek over social media, omdat dat voor veel ondernemers iets is waar ze mee aan de slag willen en waar kansen liggen.

De eerste les is op maandag 10 mei van 19.45 tot 21.45 uur.

Wie alleen wil deelnemen aan de vijfde les over sociale media kan zich daarvoor apart aanmelden. Deze workshop is op maandag 14 juni van 19.45 tot 21.45 uur.

Belangstellenden kunnen zich per mail aanmelden aan info@volksuniversiteitleiderdorp.nl of via de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl.


Gemeente en LOV bezoeken AREA071

ondernemers n De Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) en het gemeentebestuur van Leiderdorp brengen regelmatig bedrijfsbezoeken aan lokale ondernemers. Dit jaar zijn al bezoeken afgelegd bij winkeliers van Winkelhof en de winnaars van de ondernemersprijzen. Vorige week vrijdag gingen wethouder Willem Joosten van economie en LOV-voorzitter Lorien de Roode langs bij AREA071. De twee gingen in gesprek met ondernemers die gevestigd zijn in het bedrijvenverzamelgebouw aan de Sisalbaan op bedrijventerrein De Baanderij.

Het was volgens alle betrokken partijen een waardevol bezoek. De ondernemersvereniging en de gemeente krijgen op deze manier te horen wat er bij de Leiderdorpse ondernemers speelt en andersom komen de ondernemers op een makkelijke manier in gesprek met de gemeente en de vereniging.

De bedrijfsbezoeken blijven de komende periode op de agenda staan. Zo worden binnenkort een aantal winkeliers van WOOON bezocht.


Verras je moeder met een exclusief optreden van Samantha Steenwijk

Moederdag n Zangeres Samantha Steenwijk treedt zaterdag 8 mei op voor één moeder, ze doet dat op De Baanderij in Leiderdorp. Wie zijn of haar moeder voor deze actie wil opgeven, kan dat doen via de website www.debaanderij.com.

Niet alleen het optreden wordt weggegeven, maar iedere moeder die aangemeld wordt krijgt een plantje. Op zaterdag 8 mei kunnen de plantjes tussen 10.00 en 16.00 uur opgehaald worden in de speciale 'drive through'. Voor iedere moeder die is aangemeld staat er een plantje klaar die moeder (samen met zoon of dochter) op kan halen. Alles gebeurt op afstand, doordat moeder in de auto blijft zitten en het plantje op afstand aangegeven wordt. Verder staan er kopjes koffie en thee klaar om de moeder te verrassen.

Wil je jouw moeder opgeven voor een plantje met persoonlijke boodschap, of het exclusieve optreden met Samantha Steenwijk? Ga dan naar www.debaanderij.com en laat je bericht daar achter.

Samantha Steenwijk. | Foto: PR