Spelletjes in de Anna van Burenstraat. | Foto: Nelleke Thissen
Spelletjes in de Anna van Burenstraat. | Foto: Nelleke Thissen Foto: Nelleke Thissen

Leiderdorpers maken er het beste van op tweede Woningsdag

gezelligheid n Waarschijnlijk had een jaar geleden, toen vanwege corona Koningsdag noodgedwongen ‘Woningsdag’ werd, niemand gedacht dat we in 2021 opnieuw een Woningsdag zouden beleven. Maar in Leiderdorp maakten veel mensen er toch een gezellige dag van.

Op de voorpagina van deze krant is te lezen hoe bewoners van de Dotterbloemkreek samen op afstand bingo speelden maar ook in andere straten waren leuke oranje-activiteiten. Zo namen twee gezinnen in de Anna van Burenstraat het initiatief om op het openbare grasveld een spelletjescircuit voor kinderen uit te zetten met onder meer eendjes vangen, zaklopen, lijn gooien en een spannend springkussen. Een groot succes getuige de enthousiaste deelname van de vele kinderen. De oudere bewoners genoten ondertussen - corona proof - van een gezellig hapje en drankje, onderling contact en muziek (foto boven).

Enkele bewoners van de Coornhertdreef hadden extra aandacht besteed aan het versieren van hun woningen en genoten van gedane arbeid met z’n allen van koffie met oranjegebak (foto rechts).


Wie maakt de mooiste foto van een strandvondst

meivakantie n Wat is er leuker dan met mooi weer uit te waaien én te speuren op de stranden van onze Noordzee? Het Rijksmuseum van Oudheden daagt iedereen uit om in de meivakantie op zoek te gaan naar bijzondere strandvondsten en mee te doen fotowedstrijd bij de nieuwe familie-tentoonstelling ‘Doggerland’.

Die expositie is een ongekende tijdreis van een miljoen jaar, over de verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee. Tegenwoordig zijn daar nog altijd sporen van terug te vinden op de zeebodem en op het strand, zoals vuurstenen werktuigen en fossielen. Foto’s van de mooiste of raarste Doggerland-strandvondsten maken kans op leuke prijzen. De hoofdprijs is een privé-rondleiding door de Doggerland-tentoonstelling voor maximaal vier personen, en een tentoonstellingsboek ‘Doggerland’.

Meedoen kan nog tot en met 16 mei 2021, door foto’s (JPG) te mailen naar win@rmo.nl onder vermelding van ‘Fotowedstrijd’. Tips, spelregels en actievoorwaarden zijn te vinden op www.rmo.nl/meivakantie.

Wie de tentoonstelling ‘Doggerland’ wil zien, moet nog even geduld hebben – die is te bezoeken zodra het museum weer open mag.


Sam's Kledingactie groot succes

INZAMELING • Tientallen zakken en dozen vol met schone en nog goed draagbare kleding zijn zaterdagmorgen 24 april ingeleverd bij de Leiderdorpse Scheppingskerk en de Zoeterwoudse Goede Herderkerk. Daarmee was Sam's Kledingactie weer een groot succes. De kleding wordt verkocht naar het buitenland (Azië, Oostblok en Afrika), waar het weer als nette en betaalbare tweedehands kleding op de markt wordt gebracht. De opbrengst gaat naar Cordaid. Op de foto de oogst bij de Scheppingskerk. | Foto: J.P. Kranenburg


Samen koffie drinken aan de Coornhertdreef. | Foto: J.P. Kranenburg
Afbeelding