Paul Catsburg (links) en Marc de Sitter. | Foto: J.P. Kranenburg
Paul Catsburg (links) en Marc de Sitter. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Sport2000 verlengt sponsorcontract met RCL

Ondersteuning n De Leiderdorpse voetbalvereniging RCL en Sport2000 hebben hun samenwerking verlengd. Marc de Sitter, bestuurslid commerciële zaken van RCL, en eigenaar Paul Catsburg van de in Winkelhof gevestigde sportzaak ondertekenden donderdagavond 22 april een nieuwe sponsorovereenkomst.

RCL heeft al sinds 2008 een uiterst loyale sponsor in Sport 2000. De sportzaak levert exclusief voor de voltallige club de voetbaloutfits van het merk Hummel. Paul Catsburg: "RCL is een grote en actieve club en een belangrijke speler in het Leiderdorpse sportaanbod. Onze samenwerking duurt al heel lang en nog steeds naar tevredenheid van beide partijen. Zowel de sportclubs als de middenstand zijn zwaar getroffen door de corona crisis en ik hoop van ganser harte dat alles snel weer normaliseert."

Ook Marc de Sitter (Bestuurslid Commerciële Zaken RCL) toont zich uiterst tevreden met de nieuwe sponsorovereenkomst: "Wij zijn heel blij dat we een nieuw contract kunnen afsluiten met Sport 2000, ondanks de moeilijke omstandigheden. Wij zien onze samenwerking echt als een partnership en hopen elkaar in de komende jaren te versterken. Je moet er voor elkaar zijn in goede en in slechte tijden. Ook RCL snakt naar een snelle hervatting van datgene waar de club voor staat: lekker samen voetballen zonder beperkingen!"



Hockeyclinic voor de jeugd bij Alecto

kennismaken n Buiten sporten, wedstrijden spelen in een team met vrienden, veel uitdaging, gezelligheid en teamactiviteiten - dat is wat de Leiderdorpse hockeyclub Alecto haar leden biedt. Op maandag 3 mei en donderdag 6 mei organiseert Alecto een hockeyclinic voor jeugd. Deelname is geheel gratis.

Alecto is een sfeervolle, levendige familieclub. Hier gaan plezier en hockey op alle niveaus samen, voor alle leeftijden. Bij Alecto trainen de teams een tot twee keer in de week en de selectieteams twee tot drie keer in de week. Op zaterdag speelt iedereen een wedstrijd. In de wintermaanden speelt en traint Alecto in de zaal én doen de leden Crossfit om fit te blijven.

Wie kennis wil maken met Alecto, kan zich via www.alecto.nu aanmelden voor de clinic op maandag 3 of donderdag 6 mei. Voor wie niet kan op deze dagen, is het ook mogelijk zich aan te melden voor een gratis en vrijblijvende proeftraining.


Singelloop uitgesteld naar volgend jaar

hardlopen n Leiden moet het nog een jaar zonder Singelloop stellen. De organisatie besloot onlangs de 45ste editie van het massale hardloopevenement te plannen voor vrijdag 22 april 2022. Daarmee is een eventuele najaarseditie in 2021 van de baan.

Twee redenen noopten de organisatie tot deze rigoureuze stap, legt voorzitter Gertjan van Geen uit. "Allereerst is het in tijden van corona knap lastig om een druk evenement in goede banen te leiden", zegt hij. "Daarnaast bemoeilijken ingrijpende werkzaamheden aan de Langegracht de praktische invulling. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar volgend jaar zijn de kansen op een gemeentelijke vergunning vermoedelijk groter." Van Geen beseft dat twee Singelloop-loze jaren op rij een bittere pil is voor al die duizenden deelnemers, toeschouwers en vele trouwe sponsors. Dat de opbrengst doorgaans ten goede komt aan goede doelen, maakt het gemis


Corona en werk aan Langegracht maken organisatie nu onmogelijk

alleen maar schrijnender. "Daarom hebben we lang gewikt en gewogen. Als pleistertje op de wonde zijn de deelnemersbewijzen voor de geschrapte loop van 2020 ook volgend jaar nog geldig. Bovendien gaan we vanaf nu nauwer samenwerken met de Leiden Marathon. Wat ons betreft mag het gauw 2022 worden."

        Tekst: Tim Brouwer de Koning


'Zonder drukte verliest de Singelloop zijn glans'. | Foto: singelloop-leiden.nl