Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE


God

Dit worden ongeveer 300 woorden die in eerste instantie zullen verbazen en misschien herkenbaar zijn. Om te voorkomen dat u en ik in verbijstering nog later dan normaal in slaap zullen komen, vertel ik wat mij later is gezegd door dezelfde persoon.

Wat is het geval? Naarmate ik ouder wordt, vallen er familieleden, vrienden en kennissen weg. Dat is verdrietig, maar dat begrijp ik. We kunnen niet eeuwig blijven leven. Een lieve vriendin, die ik vanaf de schoolbanken ken, ligt in het ziekenhuis. Zij is ernstig ziek, beter worden zit er niet in. Ze heeft zich daarmee verzoend. Dat vind ik knap. Zij kreeg bezoek van een van de buren, die zich weinig raad wist met de situatie en zeurde hoe vervelend en saai zij haar leven vond. Elke dag stofzuigen, koken en nog meer. Mijn kennis reageerde daarop met: ‘Ik wou dat ik dat ik dat nog mocht doen.’ De bezoekster snapte de boodschap en maakte zich enigszins beschaamd uit de voeten.

De andere dag was er weer bezoek, nu van een goede vriend, die ook moeilijk uit zijn woorden kwam en iets mompelde van: ‘Wanneer ik God was, zou ik je beter maken'. Dat werd een gesprek dat beiden emotioneerde. Later die dag zat die vriend weer aan haar bed. Dat was verrassend. Het zijn niet de makkelijkste bezoeken aan iemand die er over een poosje niet meer zal zijn. Na het uitwisselen van ditjes en datjes, durfde hij zijn gevoelens kenbaar te maken: ‘Vanmorgen zei ik wat ik zou doen als ik God was. Daar heb ik de hele dag over na lopen denken. Er klopte iets niet. Als God zou ik veel meer kunnen, dan alleen jou beter te maken. Wat denk je?’ Hij kreeg geen antwoord en gaf het zelf: ‘Als ik God was, zou jij niet ziek zijn geworden'.


Inzameling oud papier en houdbaar voedsel hervat

scheppingskerk n Voor het eerst sinds maanden kunnen Leiderdorpers op dinsdag 4 mei weer oud papier en houdbaar voedsel inleveren bij de Scheppingskerk.

Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp nemen die dag vanaf 7 uur 's ochtend tot half 5 's middags oud papier, karton en ook houdbare artikelen voor de voedselbank in ontvangst op het kerkplein aan de Van Poelgeestlaan 2.

De gewaardeerde maandelijkse inzameling heeft enkele maanden stilgelegen als gevolg van personeelstekort en strenge coronaregels. De organisatie is inmiddels op sterkte. Alleen de inname van boeken is nog niet mogelijk door ruimtegebrek in de kerk.

Meer inlichtingen: kerkelijk bureau Protestantse Gemeente Leiderdorp, tel. (071) 5890259 of kerkbureau@pgleiderdorp.