Sam’s Kledingactie

inzamelingsactie n Zaterdagmorgen 24 april kan er van 10.00 tot 11.30 uur weer schone en nog goed draagbare kleding en schoenen ingeleverd worden bij de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp of bij de Goede Herderkerk aan de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude-Rijndijk.

De kleding wordt opgehaald door Sam's Kledingactie en vervolgens gesorteerd en verkocht naar het buitenland (Aziƫ, Oostblok en Afrika), waar het weer als nette en betaalbare tweedehands kleding op de markt wordt gebracht.

De opbrengst uit de verkoop van de kleding komt ten goede aan Cordaid. Dankzij uw gebruikte kleding en schoeisel kan Cordaid zorgen voor betere leeromstandigheden voor schoolkinderen in Kananga, DR Congo, door onder meer de aanleg van latrines. Ook worden er materialen aangekocht om scholen te helpen met de preventie van covid-19. Cordaid voorziet elke school van een kit met preventiemiddelen tegen infectie met corona.

Kijk op www.samskledingactie.nl voor meer informatie over het werk van Sam's Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd. De organisatie in Leiderdorp is in handen van de gezamenlijke diaconieƫn van de Protestantse Gemeente Leiderdorp en de Katholieke Parochie de Goede Herder.