Impressie van het nieuwe schoolplein
Impressie van het nieuwe schoolplein Foto: PR

Nieuws van de LVU

cursus n In mei start bij de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) een online-cursus speciaal voor ondernemers die zichzelf en hun bedrijf onder de aandacht willen brengen bij potentiële klanten.

Om klanten aan te trekken, moet je zichtbaar zijn, die klanten moeten tenslotte weten dat je bestaat. Maar hoe kom je in beeld bij je ideale klant? Welke middelen zijn het meest efficiënt? En hoe zorg je dat het geen dagtaak wordt? In de cursus 'Effectieve communicatie: Kom in beeld bij je ideale klant' ontwikkelen de cursisten hun eigen communicatiestrategie en leren ze slimmer om te gaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden van communicatie.

Cursusleider Marjolein Hettinga van De Communicatiehelpdesk geeft een hele praktische training, waarbij de cursisten de geleerde theorie direct toepassen op hun bedrijf. In de eerste vier lessen wordt gewerkt aan een communicatieplan. De vijfde les gaat specifiek over social media, omdat dat voor veel ondernemers iets is waar ze mee aan de slag willen en waar kansen liggen. De eerste les is op maandag 10 mei van 19.45 tot 21.45 uur.

Wie alleen wil deelnemen aan de vijfde les over sociale media kan zich daarvoor apart aanmelden. Deze workshop is op maandag 14 juni van 19.45 tot 21.45 uur.


Bewegen tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown blijven we noodgedwongen meer thuis en zijn we minder actief. Maar het is belangrijk om ook nu in beweging te blijven. De LVU biedt online cursussen yoga aan via Zoom. De lessen zijn op maandagochtend (10.30 – 11.30 uur) en dinsdagavond (20.00 – 21.00 uur). Wie interesse heeft in online yogalessen maar verhinderd is op deze tijdstippen, wordt gevraagd dat de LVU te laten weten.
De LVU biedt ook ontspannende gymnastiek voor ouderen met de lessen Bewust Bewegen. Neem contact op met het LVU-bureau voor meer informatie (contactgegevens staan onderaan dit artikel).


De LVU zoekt vrijwilligers

Er is nog zoveel leuks te leren! De LVU zoekt vrijwilligers om dat voor Leiderdorp te organiseren. Nodig zijn cursusbegeleiders, organisatoren, tekstschrijvers en gastheren/vrouwen. Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@volksuniversiteitleiderdorp.nl.


Informatie en aanmelding

Het bureau van de LVU (Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp) is tijdens de lockdown geopend op maandagochtend (9.00 tot 13.00 uur) en donderdagochtend (9.30 tot 12.30 uur). Het bureau is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl), of telefoon (071 5411732).

Informatie is ook te vinden op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.


Nieuw plein voor De Bron

onderwijs n De Leiderdorpse basisschool De Bron krijgt een nieuw schoolplein (zie de impressie hieronder). In de meivakantie gaan de werkzaamheden van start.

Eerst worden de huidige tegels en speeltoestellen verwijderd. Enkele speeltoestellen zijn nog beschikbaar voor verkoop (kijk voor meer informatie op www.debronleiderdorp.nl/ons-nieuwe-schoolplein). Hovenier Van Vliet zorgt vervolgens samen met de firma Eibe voor de nieuwe indeling en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen.

Op het plein komt een natuurbelevingszone en er komt een groot nieuw speeltoestel. De zandbak komt weer terug en ook worden er weer voetbaldoeltjes geplaatst.
Het plein wordt medegefinancierd door het Prins Bernard Cultuurfonds. Ook bij het Hoogheemraadschap Holland-Rijnland ligt nog een verzoek om sponsoring. Er komt namelijk een unieke wateropvang onder het plein, die zorgt voor ontlasting van het riool.

Bedrijven die een bijdrage willen leveren in de vorm van sponsoring, kunnen contact opnemen met administratie@debronleiderdorp.nl.