Stichting Land van Wijk & Wouden roept op om voedsel rechtstreeks bij boerderijwinkels in het Land van Wijk & Wouden te kopen. “Zo krijgt de boer een eerlijke prijs en steun je de lokale boerderijen in deze coronatijd.” Op de interactieve kaart op de website landvanwijkenwouden.nl (zie een uitsnede hierboven) staan tips en ideeën voor boerderijwinkels en andere verkooppunten van streekproducten.
Stichting Land van Wijk & Wouden roept op om voedsel rechtstreeks bij boerderijwinkels in het Land van Wijk & Wouden te kopen. “Zo krijgt de boer een eerlijke prijs en steun je de lokale boerderijen in deze coronatijd.” Op de interactieve kaart op de website landvanwijkenwouden.nl (zie een uitsnede hierboven) staan tips en ideeën voor boerderijwinkels en andere verkooppunten van streekproducten. Foto: PR

Doek valt voor Land van Wijk & Wouden

Afscheid met positieve impuls

Opheffing n Stichting Land van Wijk & Wouden heft zichzelf per 31 juli dit jaar op. Noodgedwongen: de gemeenteraden van Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude hebben besloten hun financiële bijdrage aan de stichting met ingang van dit jaar stop te zetten. Daardoor kan de stichting, die al veertien jaar bestaat, haar activiteiten niet continueren.

Die activiteiten waren er op gericht om waardevolle ontmoetingen tussen stad en platteland te stimuleren en de verbinding tussen mens en natuur te bevorderen. Land van Wijk & Wouden organiseerde onder meer de jaarlijkse Polderdag, de Streekmarkt Doezastraat en de Koe Alert nieuwsbrief en maakte sinds kort de Polderkalender.


Polderpenning

De stichting wil eindigen met een positieve actie en heeft daarvoor een éénmalige voucherregeling ingesteld: de Polderpenning. Ondernemers, organisaties of particulieren kunnen een polderpenning aanvragen voor een idee of activiteit die aansluit bij de hoofddoelstelling van stichting Land van Wijk & Wouden. Het gaat dus om activiteiten die bijdragen aan het verbeteren van de verbinding tussen stad en platteland. Denk aan recreatie, educatie, cultuur, streekproducten en een aantrekkelijk landschap. De stichting heeft maximaal 35.000 euro beschikbaar waarmee 10 tot 20 initiatieven ondersteund kunnen worden.

Een polderpenning aanvragen kan door voor vrijdag 30 april een e-mail te sturen naar info@landvanwijkenenwouden.nl. Een jury beoordeelt de inzendingen en bepaalt de hoogte van de bijdrage.