Veel kiezers brachten op maandag en dinsdag al hun stem uit in  het tijdelijke stemlokaal op het plein bij winkelcentrum Winkelhof.  | Foto: J.P. Kranenburg
Veel kiezers brachten op maandag en dinsdag al hun stem uit in het tijdelijke stemlokaal op het plein bij winkelcentrum Winkelhof. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Vroegstemmen blijkt populair

verkiezingen n Leiderdorpers kiezers hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid op 15 en 16 maart al naar de stembus te gaan voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Dat kon op twee plekken in de gemeente: in gebouw Irene aan de Hoofdstraat en in het tijdelijke stembureau voor winkelcentrum Winkelhof. Op die laatste locatie kwam maandagochtend meteen een gestage stroom van bezoekers langs; tegen het middaguren hadden hier al zo’n 300 mensen hun stem uitgebracht. Ruim meer dan de stembureaumedewerkers verwacht hadden. “Maar het gaat goed, het is nooit te druk.”

“Fijn dat dit kan”, zei een kiezer die vanwege haar kwetsbare gezondheid behoort tot de doelgroep voor wie het vroegstemmen bedoeld is. “Het is hier goed geregeld."

Overigens behoorden lang niet alle vroegstemmers tot de doelgroep, er waren ook heel wat Leiderdorpers voor wie op maandag of dinsdag stemmen gewoon beter uitkwam.

Stemmen kan vandaag nog tot 21.00 uur op alle negen stembureaus in Leiderdorp. Briefstemmen kunnen tot 21.00 uur worden ingeleverd op het gemeentehuis. Burgemeester Driessen hoopt voor middernacht de lokale uitslagen bekend te kunnen maken.