Nick (links) en GIDO. | Foto: PR
Nick (links) en GIDO. | Foto: PR Foto: PR

Laatste loodjes groot onderhoud Stierenbrug

VERVOLG VAN VOORPAGINA


De werkzaamheden die deze dagen worden uitgevoerd, stonden eigenlijk gepland voor het tweede weekend van februari maar konden toen niet doorgaan vanwege de vorstperiode. Tijdens de afsluiting wordt gewerkt aan het balansblok van de brug, dat ervoor zorgt dat de brug makkelijker open en dicht kan. Om er goed bij te kunnen, moet de brug omhoog staan. Wegverkeer moet omrijden. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A4, fietsers en voetgangers kunnen de Oude Rijn oversteken via de Rhijnvreugdbrug.

Met deze laatste werkzaamheden is het groot onderhoud van de Stierenburg afgerond. Het leeuwendeel van de klus is gedaan in 2019. In de zomer van dat jaar is het wegdek vernieuwd, zijn de stalen onderdelen geschilderd, de slagbomen vervangen en zijn camera's geplaatst. De brug was daarvoor zes weken dicht. Tussen eind november 2020 en eind januari 2021 is de technische installatie en aandrijving van de brug vervangen.

Als het werk helemaal klaar is, voldoet de Stierenbrug weer zeker tien jaar aan alle eisen.


CU-SGP in gesprek over schuldhulpverlening

oproep n Op verzoek van de fractie van ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad wordt, voordat in Leiderdorp een nieuw beleidsplan schulden wordt vastgesteld, op maandag 22 maart in het Politiek Forum het huidige schuldhulpverleningsbeleid geëvalueerd. In verband daarmee komt de fractie van de CU-SGP graag in contact met Leiderdorpers die hun ervaring met schuldhulpverlening willen delen. Zij kunnen een mailtje sturen naar arie.janssen@raadleiderdorp.nl.

Het verminderen van schulden is één van de belangrijke aandachtspunten van CU–SGP omdat armoede diep ingrijpend is en consequenties heeft voor gezondheid en sociale leven.


Rappen over vervuiling

Opschoondag n Rappers GIDO (ook producer en DJ bij Unity.NU) en Nick (van rapformatie Vlijmscherp en Stage5 Media) geven zaterdag 20 maart in Leiderdorp een rapworkshop met als thema vervuiling. Dat in het kader van de landelijke opschoondag. De workshop is bedoeld voor jongeren van 13 tot 21 jaar. GIDO en Nick zorgen voor de juiste muziek, setting en materiaal zodat iedereen een filmpje kan maken met zijn of haar eigen rap.




Rectificatie: in het artikel over de rapworkshop van vorige week stond de achternaam van Nick foutief vermeld. Dat moet zijn: Nick van der Vaart.

De workshop is een initiatief van Marieke van Leeuwen van Fairhups. Opgeven kan via info@fairhups.nl.