LUMC dienstapotheek De Nachtwacht stopt

spoedrecept n Wie in onze regio 's avonds, in het weekend of op feestdagen bij de huisartsenpost een spoedrecept voor geneesmiddelen krijgt, kan de medicijnen per 1 april alleen nog afhalen bij de dienstapotheken in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn of de Dienstapotheek Bollenstreek in Voorhout. Dienstapotheek De Nachtwacht in het LUMC in Leiden stopt per 1 april.

Elke regio in Nederland heeft een of meerdere dienstapotheken. Inwoners die buiten kantooruren bij de huisartsenpost een spoedrecept krijgen, kunnen de noodzakelijke geneesmiddelen direct bij deze dienstapotheek ophalen. Hiertoe werken de dienstapotheken en huisartsenposten in de regio met elkaar samen.

Onlangs hebben de Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland en de Huisartsenposten De LIMES nieuwe afspraken gemaakt. Er is besloten de regionale huisartsen- en apotheekzorg buiten kantooruren te concentreren in Leiderdorp, Voorhout en Alphen. Dit heeft te maken met de toenemende en steeds complexere zorgvraag en het tekort aan zorgpersoneel. Bij deze huisartsenposten blijft een voorziening voor het leveren van de spoedzorg voor geneesmiddelen bestaan.

Sinds 2020 focust het LUMC zich meer op hoog-complexe patiëntenzorg. Een deel van de basiszorg, zoals de huisartsenpost, is in lijn hiermee verplaatst naar Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Hierdoor is ook de basis voor een dienstapotheek in het LUMC komen te vervallen.

Wie ‘s avonds, ‘s nachts of op zon- en feestdagen de spoedeisende hulp in het LUMC bezoekt, kan de noodzakelijke geneesmiddelen ophalen bij Dienstapotheek Bollenstreek in Voorhout of bij de dienstapotheek in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Wanneer dat niet mogelijk is, kan gebruik gemaakt worden van de bezorgservice van de Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland.

Kijk voor meer informatie op de website huisartsenpostendelimes.nl of www.ssdr.nl.


Ontmoetingsgroep voor jongvolwassenen met rouw

verlies n Je bent jong en dan komt je vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin te overlijden. Je leven wordt overhoop gegooid. De wereld draait door, maar voor jou is niets meer hetzelfde. Dan kan het fijn zijn te praten met mensen die hetzelfde meegemaakt hebben en beter snappen wat jij doormaakt.

Op dinsdagavond 6 april start - onder voorbehoud van het opheffen van de avondklok - een ontmoetingsgroep voor jongvolwassenen (18-35 jaar) met rouw. Onder deskundige begeleiding vanuit Humanitas Steun bij Verlies en Issoria Rouwondersteuning komt de groep negen keer bij elkaar (6, 13, 20 april, 11, 18, 25 mei, 1, 8 juni en 7 september). De bijeenkomsten vinden van 19.30 tot 21.30 uur plaats in de Regenboog aan de Watermolen 1 in Leiden (Merenwijk).

Neem voor informatie, kennismakingsgesprek en aanmelding con-


‘Praten met lotgenoten hielp om me minder alleen in mijn verdriet te voelen’

tact op met Jacinta van Harteveld van Issoria Rouwondersteuning (e-mail info@issoria.nl, tel. 06 30267068, website www.issoria.nl) of Nelleke van der Oord van Humanitas Rijnland Steun bij Verlies (e-mail steunbijverlies@humanitas-rijnland.nl, tel. 06 13123575, website www.humanitas.nl/rijnland).

In de ontmoetingsgroep partnerverlies, die eveneens begin april start, is nog één plek vrij.