Moeder schaap met haar drie lammetjes. | Foto: J.P. Kranenburg
Moeder schaap met haar drie lammetjes. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Beschuit met muisjes

lammetjes n Voor het eerst dit jaar kon er vorige week woensdag op de kinderboerderij in het Leiderdorpse park De Houtkamp beschuit met muisjes gegeten worden. Blauwe muisjes: er waren drie rammetjes geboren.

Moeder schaap beviel een paar dagen voor de uitgerekende datum maar de geboorte ging probleemloos, vertelt beheerder Bert van Eijk van de Houtkamp. Ze verblijft voorlopig met haar kroost in de stal van de kinderboerderij die nu even dienst doet als kraamkamer.

Ze heeft daar gezelschap van een tweede schaap en een geit die allebei gisteren (9 maart) bevallen zijn. Het schaap kreeg ook een drieling, de geit een tweeling. Een derde schaap is vandaag (10 maart) uitgerekend.

Er worden nog meer lammetjes verwacht later deze maand want er zijn nog vier andere schapen drachtig. De geboortegolf onder de overige geiten komt wat later, in april en mei.

De Leiderdorpse kinderboerderij is in maart doordeweeks geopend van 9.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 14.00 tot 16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen mogen er maximaal dertig bezoekers tegelijk in de kinderboerderij zijn dus ga niet naar binnen als het druk is. Ook hier geldt de anderhalve meter maatregel.