Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Wandelend daten

Het zijn moeilijke tijden voor wie alleen is en hartstochtelijk verlangt naar een vriendje of vriendinnetje. Of sterker: naar een relatie. Afspreken in een café is niet mogelijk. Elkaar onder een intiem etentje leren kennen kan ook niet. Meteen thuis afspreken, wat ik niet aanraad, is door de avondklok bij voorbaat kansloos.

Toch ligt er een oplossing voor een eerste ontmoeting dichtbij: ga met elkaar aan de wandel. Iedereen lijkt het wandelen weer ontdekt te hebben. Er wordt wat afgewandeld in de natuur en langs het strand. Neem een flesje water mee of koop een bekertje koffie bij de ingang van het bos en ga stappen. Het samen wandelen biedt voordelen: wandelen is sowieso actief en ontspannen, er is geen datingdruk. Onderweg is veel te zien om over te praten en – dat is bij een eerste ontmoeting wel prettig – je hoeft elkaar niet voortdurend aan te kijken. Wie de voorkeur geeft aan iets anders, spreekt af in een stad, maakt een rondvaart, eet een ijsje. Dat wordt een verrassingsmiddag. Je kunt ook gaan fietsen, bij het station zijn ze te huren. Weet je dat zij of hij sportief is ingesteld, is kanovaren of midgetgolf een amusante tijdspassering om elkaar te leren kennen. Wanneer straks die ellendige corona is verjaagd en het leven weer normaal geworden, breng dan een bezoekje aan een museum, dierentuin of hortus.

Een vriendin had een date met een man die er op de foto uitzag als een ‘spetter’. Zijzelf had ook vooraan gestaan toen schoonheid werd uitgedeeld. De ideale match zou je zeggen. Mis! Ik laat het haar vertellen: "Ik zag het meteen, de bink die ik dacht te ontmoeten, leek op een tuinkabouter. Met geverfd haar, daar heb ik toch al een hekel aan. Ik houd van puur, rimpels voor mijn part. Door een fout geurtje, rook hij verkeerd. In een app had hij laten weten in Australië en Amerika te zijn geweest. Wat bleek? In zijn peutertijd ging hij met zijn ouders mee op familiebezoek in Australië. Amerika klopte ook wel: Disneyland op 12-jarige leeftijd." Mijn knappe kennis wilde ook eerlijk zijn: "De foto’ s die ik mijn date had gestuurd, waren gephotoshopt. Wanneer je zo knap bent als op de foto’s die wij hadden uitgewisseld, hoef je niet te daten. Je hebt de ware voor het uitkiezen."


Aanhoudingen na online fraude

Politie n De politie Leiden Noord heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 maart op drie verschillende adressen in Leiderdorp en Leiden drie verdachten aangehouden die ervan worden verdacht online fraude te hebben gepleegd. De verdachten van 16, 19 en 21 jaar oud hebben middels de betaalfunctie Afterpay een groot aantal bestellingen bij webshops geplaatst, die vervolgens nooit werden betaald. Verschillende bedrijven werden slachtoffer van deze oplichting en deden aangifte bij de politie. Er wordt nader onderzocht wat de precieze rol van ieder van de verdachten in deze zaak is.