Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Geboortegolf

‘Iedereen doet verbaasd, maar ik niet hoor.’

Wat bedoel je?

‘Nou, dat er dit jaar zoveel kinderen geboren worden.’

Dat is ook niet zo vreemd, dat gaat toch altijd gewoon door.

‘Nee, je begrijpt me niet, er worden veel meer kinderen geboren dan normaal. Er is een geboortegolf gaande.’

Je bedoelt overgeboorte?

‘Als je het zo noemen wil, ja. Deze piek komt, zegt men, door corona. Zoals er ook meer mensen door corona overlijden, oversterfte door corona.‘

Precies, dat lees ik en hoor ik ook om mee heen. Dat zou weleens kunnen kloppen.

‘Het klopt ook, niks nepnieuws. Dat alles door corona.’

De mensen moeten zo veel mogelijk thuis werken. Dan is er dus volop gelegenheid om tussen het werken door even een pauze in te lassen en een uurtje te gaan rusten. Rusten met lusten, zei mijn moeder er dan altijd bij. Zo zorgt de natuur voor een evenwicht.

‘Klopt, en dat is heel wat anders en aardiger dan wat wij ook lezen over het thuis werken.’

Wat hoor en lees jij dan?

‘Dat mensen het maar vervelend vinden dag in dag uit bij elkaar te zijn, op elkaars lip te zitten, te zien wat ze doen, hoe ze werken.’

Klopt, in het begin is het leuk en aardig, een soort van vakantie. Maar wanneer dat weken, maanden voortduurt, leidt dat tot chagrijn, geruzie en dat wordt nog erger wanneer er ook nog eens met huiswerk geholpen moet worden. Of de laptop gebruikt wordt om te zoomen met school. Dat zorgt voor ellende achter de voordeur. Als ik het dan voor het zeggen heb, zorgt de geboortegolf voor een zonniger kant van corona. Ik heb een geboortekaartje gekregen en weet je wat mij opviel?

‘Nee, vertel.’

De namen van de tweeling, bijna niet om uit te spreken, Timothy en Feeërieke. Daar zadel je die kinderen levenslang mee op. Kies toch eenvoudiger en tegelijk aardige namen.

Heb je voorbeelden? ‘

Jazeker, wat denk je van Noah en Kees voor jongens en Emma en Ceesje voor meisjes? Laten nou Noah en Emma de meest populaire namen van de afgelopen jaren zijn.


Ruilwinkel         weer open

heropening n De ruilwinkel aan de Buitenhoflaan 1 te Leiderdorp is met ingang van vandaag, 3 maart, weer iedere woensdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Vanzelfsprekend moet iedereen zich aan de coronaregels van het RIVM houden. De winkel is zo ingericht dat dit mogelijk is. Het uitgebreide protocol met de regels staat op www.incluzioleiderdorp.nl/ruilwinkel. Om te zorgen dat er niet te veel klanten in de winkel zijn, wordt gewerkt met tijdslots van een half uur, waarvan de klant 20 minuten binnen mag zijn. Een tijdslot is te reserveren door op maandag te bellen met 06 27376668 (tussen 13.00 en 17.00 uur). Per klant worden niet meer dan tien artikelen ingenomen (geen winter artikelen).