Nieuws van Incluzio Leiderdorp

I.v.m. corona is de balie in De Sterrentuin (van Diepeningenlaan 110g) tot nader order gesloten.


Maak kennis met de Compaan!

Incluzio Leiderdorp beschikt over een aantal Compaan tablets die speciaal ontwikkeld zijn voor senioren met beperkte digitale vaardigheid. Met de Compaan kunt u op een laagdrempelige wijze beeldbellen met uw familie of vrienden, foto’s uitwisselen, het nieuws volgen en meedoen met de live bingo. Bent u (nog) niet digitaal vaardig en wilt u de Compaan uitproberen? Neemt u dan contact op met ons (071-5413536, e-mail compaanleiderdorp@incluzio.nl). Zorgt u voor een familielid en denk u dat een Compaan ondersteunend kan zijn in de zorg en contact? Ook dan horen we graag van u. Gedurende een proefperiode van twee maanden probeert u de Compaan gratis uit. Daarna beslist u zelf of u de Compaan blijft gebruiken of dat u hem aan ons teruggeeft en zelf de abonnementskosten van €12,95 per maand betaalt.


Eenzaamheid in Leiderdorp

Iets doen tegen eenzaamheid is actueler dan ooit. We zitten in een tijd waarin veel mensen te maken hebben met minder sociale contacten en eenzaamheid is toegenomen. Diverse organisaties en inwoners zijn gestart met de Coalitie tegen Eenzaamheid. Bewoners en organisaties die nog niet aangesloten zijn worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Meer weten? Bel Robert van Egmond 0683285822.


Hulp in de Buurt

De activiteiten in ’t Buurthuis liggen grotendeels stil, maar de buurtvereniging zit zeker niet stil. Voor praktische hulp in de Oranjewijk en het Oude Dorp werkt Incluzio samen met Buurtactief Het Oude Dorp. Weet dat we er in deze tijd ook voor jullie zijn. Meer weten? Bel Incluzio, 071-5413536.


Hulp bij de belastingaangifte
Vanwege corona zal er dit jaar geen voorlichtingsbijeenkomst worden georganiseerd. Voor ouderen is nog wel mogelijk de Belastingaangifte te laten verzorgen door een vrijwilliger van Incluzio. Inwoners die vorig jaar gebruik hebben gemaakt van hulp bij de belastingaangifte door Incluzio, ontvangen een uitnodiging. Wil je weten of je in aanmerking kan komen? Bel Wouter Heuer 0683117354.


Algemene informatie

Voor vragen op het gebied van Wmo, welzijn en dienstverlening kunt u terecht bij Incluzio, tel. (071) 5413536, e-mail leiderdorp@incluzio.nl of website incluzioleiderdorp.nl.