Nieuwe generatie op de  familieslee.
Nieuwe generatie op de familieslee. Foto: PR

Advies college: verleng Unity.NU

omroep n Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad te adviseren Stichting RTV Leiderdorp (Unity.NU/NL) te verlengen als lokale omroep. Eind maart neemt de gemeenteraad een beslissing over de verlenging.

Unity.NU is momenteel de omroep voor Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest. Binnenkort wordt ook Wassenaar aan dat lijstje toegevoegd, zo werd vorige week bekend.


Verdwenen slee

oproep n Wie heeft de slee van de familie de Jong uit Leiderdorp gezien? De slee (zie foto) stond zondag aan het eind van de middag bij het bevroren slootje voor de Saranafort in Leiderdorps nieuwste wijk ‘Bij de Zijl’. Een paar uur later was de slee verdwenen. Een klap voor de eigenaren want de originele Oostenrijkse rodelslee heeft voor hen grote sentimentele waarde. De vader van mevrouw de Jong gaf de slee 42 jaar geleden cadeau aan haar kinderen. Afgelopen week, toen er eindelijk weer eens sneeuw lag, werd het familiestuk doorgegeven aan de volgende generatie.

"We hopen dat de vinders er even plezier van hebben gehad en de slee nu weer bij ons terug willen brengen”, schrijft mevrouw de Jong. Wie de slee heeft gevonden kan contact opnemen met de redactie via redactie@leiderdorpsweekblad.nl of rechtstreeks met de eigenaren bellen via 06 40243182.