AH Winkelhof weer open

verbouwd n Sinds gisterenochtend is de Albert Heijn vestiging in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof weer open.

De supermarkt was twaalf dagen gesloten vanwege een verbouwing. De winkel is ruim een kwart groter geworden doordat het voormalige pand van textielsuper Zeeman erbij getrokken is. De vernieuwde entree is opgeschoven en bevindt zich nu tegenover Kippie.


Vesperdiensten

kerkelijk n De zeven kruiswoorden staan centraal tijdens de oecumenische vesperdiensten in de 40-dagentijd voor Pasen. De reeks van zes begint 18 februari in de Leiderdorpse Dorpskerk. Tot en met 25 maart zijn de vespers elke donderdag (19.15-19.45 uur), afwisselend vanuit de Dorpskerk (Protestantse Gemeente Leiderdorp) en de rooms-katholieke Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk.

De laatste woorden van Jezus voor zijn dood, de zogeheten Kruiswoorden, zijn opgetekend op diverse plaatsen in de bijbel. Mensen kunnen er een levensopdracht in ontdekken en daardoor gesterkt in de lijdenstijd vooruitkijken naar Pasen, het feest van de Opstanding.

Tijdens de lockdown zijn de vespers - zonder publiek - uitsluitend te volgen via livestream: www.pgleiderdorp.nl of www.kerkdienstgemist.nl zoeterwoude.


Wandeling

houtkamp n Natuurorganisatie IVN organiseert komend weekend een alternatieve winterwandeling door het Leiderdorpse park De Houtkamp. Op zaterdag 20 en zondag 21 februari staan er tussen 10.00 en 16.00 uur informatiebordjes bij bezienswaardige natuurplekjes zodat wandelaars zich tijdens een ommetje kunt verwonderen over hetgeen daar waar te nemen is. Zie ook ivn.nl/leiden en mecleiderdorp.nl.