Afbeelding
Foto: PR

Allebei coronaveilig bezig

fietsmaatjes n Jan de Meij, coördinator van Fietsmaatjes voor Leiderdorp, en voorzitter Aad de Vries van de Vereniging IJssport Leiderdorp waagden zich zaterdagochtend 13 februari net voor opening met de duofiets op de Leiderdorpse ijsbaan. Wim Schellekens, bestuurslid van Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp stuurde de foto in met daarbij de tekst: ”Twee succesvolle vrijwilligersverenigingen hebben elkaar gevonden! De ijsvereniging had het schaatsen voortreffelijk en coronaveilig georganiseerd en Fietsmaatjes fietst al sinds april 2020 coronaveilig met een tussenscherm tussen gast en vrijwilliger volgens een strikt protocol.”


Koek en zopie voor het goede doel

lions n Het afgelopen weekeinde stond de Lions Club Leiderdorp met een koek en zopie tent bij de Munnikkenmolen in de Munnikkenpolder. Op deze prachtige locatie waar de Does en de Dwarswatering bij elkaar komen (foto onder), kwamen vele wandelaars en klunende schaatsers langs om te genieten van een take-away warme chocolademelk en snert. De gemeente Leiderdorp heeft zeer adequaat en positief gereageerd op de vergunningsaanvraag. Ter plekke werd alles vanzelfsprekend corona-proof georganiseerd.

De sfeer was uitstekend en het was een geslaagd weekeinde voor de schaatsers, wandelaars en de organisatie. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Voedselbank Leiden e.o. (Foto's: PR)

De koek en zopie bij de Munnikkenmolen
De Munnikenmolen staat vlakbij de plek waar de Does en de Dwarswatering bij elkaar komen. Een perfecte locatie voor een koek en zopie.