Gezelligheid op de Leiderdorpse ijsbaan
Gezelligheid op de Leiderdorpse ijsbaan Foto: J.P.Kranenburg

'Alleen maar blije gezichten'

ijsbaan n Ruim 2.500 schaatsers hebben vorige week genoten van een paar uur schaatsen op de Leiderdorpse ijsbaan in het Weteringpark. De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) kon de baan woensdagmiddag 10 februari openen, als eerste natuurijsbaan in de wijde omgeving. De eerste uurtjes op woensdag was de baan gereserveerd voor de jeugd en daarna voor leden van de VIJL. Vanaf donderdag kon iedereen via de website ijssportleiderdorp.nl een plekje reserveren in een tijdsblok van twee uur. En daar werd druk gebruik van gemaakt, vertelt VIJL-voorzitter Aad de Vries. “Alle blokken zaten volgeboekt.”

De VIJL had een draaiboek opgesteld om de ijspret mogelijk te maken met inachtneming van de coronamaatregelen. Dat werkte uitstekend, kon De Vries maandag melden. “Iedereen hield zich aan de regels en er is geen onvertogen woord gevallen. Kortom: alleen maar blije gezichten.”

Zondagochtend was de baan nog een keer exclusief voor VIJL-leden, daarna viel de dooi in en was de pret weer over. (Foto: J.P. Kranenburg)


Schaatsen in plaats van gymles

leeuwerik n Zo vaak ligt er geen ijs in Nederland, dus als dat gebeurt moet je ervan profiteren. Dat vinden ook vakleerkracht Stefan en groepleerkracht juf Leonieke van de Leiderdorpse Daltonschool De Leeuwerik. De leerlingen van groep 8a mochten vrijdag hun schaatsen meenemen en gingen het ijs op in plaats van de gymzaal in.

Ze schaatsten op de sloot naast de school waarbij ook een spelletje ijshockey werd gespeeld. Waar nodig kregen ze aanwijzingen en hulp van meester Stefan en juf Leonieke.

Als verrassing kwamen de moeders Ilona en Regine met warme chocolade met slagroom en koek. Zo kreeg de eerste week op school na de lange periode van thuisonderwijs een feestelijk slot. ( Foto: PR)

Groep 8a van De Leeuwerik op het ijs.