Sporthal De Bloemerd in het gelijknamige Leiderdorpse sport- en recreatiepark. | Foto: J.P. Kranenburg
Sporthal De Bloemerd in het gelijknamige Leiderdorpse sport- en recreatiepark. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Sporthal De Bloemerd straks priklocatie

Vaccineren alleen op afspraak

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Omdat het vaccineren alleen op afspraak gebeurt, wordt voorkomen dat te veel mensen zich tegelijk melden bij de sporthal. Ook blijft het aantal verkeersbewegingen op deze manier beperkt.

In totaal komen er in de regio Hollands Midden vooralsnog zeven vaccinatielocaties van de GGD om zoveel mogelijk inwoners zo dicht mogelijk bij huis te bereiken. Momenteel is alleen de locatie in het EEC te Leiden in bedrijf.


Probleem voor sportclubs

Het gebruik van De Bloemerd als vaccinatielocatie betekent wel dat sportverenigingen zeker tot 1 september geen gebruik kunnen maken van de sporthal. Nu kan er momenteel toch niet binnen worden gesport, maar ook wanneer de lockdown zover wordt versoepeld dat zaalsporten weer mogelijk zijn, kan dat dus niet in De Bloemerd. Wat een probleem geeft voor de Leiderdorpse binnensportverenigingen, zo meldt volleybalvereniging Leython DC in een brief aan de leden. Er wordt momenteel naarstig gezocht naar alternatieven om straks de trainingsschema’s toch rond te krijgen.


Evenveel nieuwe besmettingen als vorige week in Leiderdorp

weekcijfers n In week 6 (van maandag 8 tot en met zondag 14 februari) zijn 24 Leiderdorpers positief getest op het coronavirus. Dat is precies evenveel als een week eerder.

De afgelopen twee weken hoefden geen Leiderdorpers vanwege covid-19 in het ziekenhuis opgenomen te worden en zijn, voor zover bekend, geen Leiderdorpers aan de ziekte gestorven.

In de hele Leidse regio werden vorige week 203 nieuwe coronagevallen gemeld, 12 meer dan een week eerder. Die stijging komt bijna volledig op het conto van Oegstgeest waar 22 inwoners een positief testresultaat kregen, 13 meer dan in week 5. In Leiden (126 / +1), Zoeterwoude (15 / =) en Voorschoten (16/ -2) was net als in Leiderdorp een stabilisatie te zien.

Bekeken over de hele gezondheidsregio Hollands Midden (Leidse en Goudse regio plus Duin- en Bollenstreek) was een lichte daling van 4,5 procent van het aantal nieuwe coronabesmettingen te zien (1167 / -56).