De Bloemerd wordt priklocatie

vaccineren n Sporthal De Bloemerd wordt een ‘priklocatie’. Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders heeft op 10 februari besloten daar haar medewerking aan te geven. Het is de bedoeling dat De Bloemerd vanaf begin maart tot in ieder geval 1 september dit jaar gereserveerd voor het geven van vaccinaties tegen het coronavirus.

Momenteel vinden gesprekken plaats met alle betrokken partijen. Zodra deze gesprekken zijn afgerond, kan de GGD Hollands Midden starten met de inrichting van De Bloemerd als vaccinatielocatie. De exacte openingsdatum is afhankelijk van de levering van het vaccin maar wordt waarschijnlijk begin maart.

De sporthal in sportpark De Bloemerd is uitgekozen omdat het één van de weinige locaties in Leiderdorp is die voldoet aan de eisen. De Bloemerd is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar, zowel met de fiets als met de auto. Er is voldoende parkeerruimte. Ook kan aan alle coronamaatregelen worden voldaan, zoals bijvoorbeeld een gescheiden in- en uitgang.         Lees verder op pagina 5