Afbeelding
Foto: PR

LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Opknappen plein vraagt om rechte rug gemeente

Tijdens de Raadsvergadering van 25 januari heeft de Gemeenteraad besloten het Statendaalderplein snel op te knappen. Het Leiderdorps Weekblad schreef er op 27 januari over. Dat besluit is op zich goed nieuws maar levert ook een punt van zorg op.

Tijdens de Raadsvergadering zei wethouder Joosten namelijk dat hij verwacht dat Wereldhave gaat meebetalen aan het opknappen van het plein, maar dat het bedrijf de hoogte van zijn bijdrage koppelt aan de ontwikkeling die op de kavel van het voormalige gemeentehuis mag plaatsvinden.

Met andere woorden: hoe hoger en massaler de ontwikkeling die de gemeente toestaat, hoe hoger de winst die Wereldhave kan maken, hoe hoger de bijdrage van Wereldhave aan de gemeente kan uitvallen. Zeker in deze tijd van financiële krapte in gemeenteland zou zo’n hogere bijdrage van Wereldhave wel eens heel welkom kunnen zijn.

Het is dan ook zeer te hopen dat wethouder en raadsleden zich bij het opstellen van de hoogbouwvisie en de daaropvolgende planbeoordeling niet laten leiden door de hoogte van de bijdrage van Wereldhave maar door de leefbaarheid van plein en omgeving en door het woongenot van de bewoners.


Tobias Dander, Leiderdorp


Wat extra liefde en aandacht

kaarten n In de maand van de liefde kan iedereen wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom neemt theatergroep Fields of Wonder de vrijheid om 5000 kaarten te versturen.

Iedereen kan via info@fieldsofwonder.nl mensen aanmelden. Die persoon krijgt dan een lieve kaart namens de aanmelder. Naast een handgeschreven kaart krijgt de ontvanger er ook een extra kaart bij om zelf te versturen naar iemand die liefde en aandacht verdient.

De vrijwilligers van Fields of Wonder hebben al heel wat kaarten geschreven en verstuurd of overhandigt aan organisaties zoals de politie, het onderwijs- en zorgpersoneel en aan de burgemeesters van Leiden en Leiderdorp. Zo steken ze iedereen die het kan gebruiken een hart onder de riem. Zin om zelf ook kaarten te schrijven aan anderen? Meld je dan aan als vrijwilliger via info@fieldsofwonder.nl.