Winterwandeling door park De Houtkamp

natuur n De jaarlijkse winterwandeling door het Leiderdorpse park De Houtkamp onder begeleiding van IVN-natuurgidsen kan vanwege corona niet doorgaan. Maar het is wel mogelijk op eigen houtje te verkennen wat er te vinden is in de wakkere dan wel (nog) slapende natuur. Net als bij de succesvolle paddenstoelenwandeling van afgelopen najaar worden weer informatiebordjes uitgezet. Ze staan op de zaterdagen 13 en 20 februari en zondagen 14 en 21 februari bij bezienswaardige natuurplekjes.

Het thema is dit keer ‘winterse landschappen en de eerste tekenen van het voorjaar’. Denk daarbij aan bomen, knoppen, vroege bloeiers, en (zang)vogels. De bordjes zijn te vinden door bijna het hele park. Op enkele bordjes na worden ze langs verharde paden gezet. Hierdoor kunnen personen met een rollator of in een rolstoel ook meedoen.

Nieuw is dat de winterwandeling dit keer ook staat aangegeven in de IVN routes-app. De app en de wandeling kunnen vooraf thuis al worden gedownload op je smartphone (ivn.nl/ivn-routes). Zo kun je op elk gewenst moment van het park en de natuur genieten. Op de website van IVN Leidse regio (ivn.nl/leiden) en het Milieu en Educatie Centrum (mecleiderdorp.nl) zullen de teksten en een overzichtskaartje ook beschikbaar zijn.

Neem ook tijdens de wandeling de coronamaatregelen in acht.