LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Splinterlaan is weer sluiproute

Sinds de asfaltering van de voormalige bussluis aan het begin van de Splinterlaan, gebruiken automobilisten dit fietspad als sluiproute om Leiderdorp in of uit te komen. Het verwijderen van het beweegbare obstakel, dat voorheen in het midden van de weg stond, zorgt er daarom voor dat automobilisten ongehinderd gebruik kunnen maken van dit fietspad.

Het obstakel was voorheen te bedienen door de hulpdiensten, zodat politie, ambulance en brandweer in geval van nood wel gebruik konden maken van deze route. Verzoeken van buurtbewoners aan de gemeente om een vergelijkbaar obstakel terug te plaatsen worden echter helaas genegeerd. Het sluipverkeer zou minimaal zijn en niet de moeite (lees geld) waard om de situatie te beveiligen met een beweegbaar obstakel in het midden van de weg.

Bewoners hebben al geprobeerd automobilisten te waarschuwen met behulp van zelfgemaakte verbodsborden. Deze zijn recentelijk verdwenen omdat deze vernield worden.

Bewoners melden regelmatig aan de gemeente en politie dat voertuigen het inrijverbod negeren. Vooral in de avond en nacht wordt er met hoge snelheid doorheen gereden met als gevolg dat er gevaarlijke situaties ontstaan in de bocht van de Steenbakkerslaan en Splinterlaan.

De bewoners hopen dat de gemeente alsnog besluit om deze gevaarlijke situatie te verhelpen door het plaatsen van nieuw obstakel op het fietspad. Graag vòòrdat er ongelukken gebeuren.


Erwin Nieuwenhuizen, bewoner Splinterlaan