Afbeelding
Foto: PR

Voorleesdagen dit jaar online

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Duidelijk was dat de kleuters al aardig gewend zijn aan dit soort digitale bijeenkomsten; ze leefden enthousiast mee met de avonturen van kleine vogel Coco, die moed probeert te verzamelen om uit te vliegen. Daarna mochten ze de burgemeester bestoken met vragen, waar bij ze te weten kwamen dat Laila Driessen graag leest, al heeft ze daar momenteel te weinig tijd voor, en dat haar lievelingskleur paars is.


De Nationale Voorleesdagen 2021 zijn van 20 tot en met 30 januari. Tijdens deze dagen wordt aandacht gevraagd voor het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De regionale bibliotheekorganisatie BplusC organiseert online activiteiten tijdens de Voorleesdagen. Tot en met 12 februari staan op www.BplusC.nl/nvd2021 (interactieve) filmpjes en links naar activiteiten voor baby’s, peuters, kleuters en hun (groot)ouders.

Op donderdag 29 januari geven Teuny Dibbits, pedagogisch adviseur van het CJG, en Özlem Cetin, BoekStart-coach van BplusC een online bijeenkomst over zelfvertrouwen bij dreumesen, peuters en kleuters. Hoe kun je je kind stimuleren uitdagingen aan te gaan en ondersteunen bij spannende dingen? Hoe helpt voorlezen daarbij? Een gratis informatief uur met tips voor ouders en professionals. Aanmelden via www.cjgleiden.nl.

Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje van Coco (zolang de voorraad strekt). Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Zie www.BplusC.nl/nvd2021.


Help je puber de coronatijd door

webinar n Op donderdagavond 4 februari organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van pubers in deze corona-periode, bedoeld voor ouders met kinderen van 11 tot en met 16 jaar.

Een puber in huis... dat is voor veel ouders normaal al een uitdaging. En nu de coronacrisis al zolang duurt en zoveel van je puber vraagt, is het extra moeilijk. Hoe kan je je puber helpen? Hoe zorg je voor een goede sfeer in huis? Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve geeft je in dit webinar inspiratie. Het is een online lezing vol eyeopeners, voorbeelden en praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen. Dit webinar vindt plaats op 4 februari van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl.