Forse stijging criminaliteit in Leiderdorp

politiecijfers n Na zeven jaren van daling is de criminaliteit in Leiderdorp in 2020 plotseling fors gestegen.

In 2012 bedroeg het aantal geregistreerde misdrijven in Leiderdorp 1.339, in de jaren daarna nam dat aantal gestaag af tot 788 in 2019. Maar vorig jaar was ineens een stijging te zien naar 1.001, het hoogste aantal sinds 2014. Dat blijkt uit de nieuwe criminaliteitscijfers van de politie, die zijn gepubliceerd op data.politie.nl.


OPLICHTING

Het overgrote deel van de stijging, zit hem in de toename van oplichting van burgers en bedrijven. Daarvan werd vorig jaar 224 maal aangifte gedaan, 113 keer vaker dan in 2019. Daarbij zit onder meer het afhandig maken van betaalpasgegevens, oplichting via ‘hulpvragen’ via e-mail en fraude via online handel.

Ook werden meer fietsen en brom- en snorfietsen gestolen. Daar werd 105 maal aangifte van gedaan, tegen 67 maal in 2019.

Lees verder op P7


AH Winkelhof vernieuwt en breidt uit

verbouwing n De Albert Heijn supermarkt het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof is vanaf donderdag 4 februari twaalf dagen gesloten vanwege een verbouwing. De heropening is op dinsdag 16 februari om 11.00 uur.

Albert Heijn zal het voormalig pand van textielsuper Zeeman bij de winkel trekken. Hierdoor komt er ruim 25 procent meer oppervlakte bij. Verder worden alle plafonds, muren, stellingen en koelingen gesloopt om plaats te maken voor een compleet vernieuwde winkel. De entree is straks tegenover Kippie.