Burgemeester Laila Driessen-Jansen. | Foto: J.P. Kranenburg
Burgemeester Laila Driessen-Jansen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

'Blijf in contact en laat ons weten wat u vindt'

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Als burgemeester heeft ze het afgelopen jaar lang niet zoveel mensen ontmoet en gesproken als ze gewend is en zou willen. "Maar ik probeer zoveel mogelijk overal te zijn en in contact te blijven met burgers, organisaties, clubs en bedrijven.”

Ze dringt er bij alle Leiderdorpers op aan om ook vooral contact te zoeken met het gemeentebestuur. "Volg ons op sociale media, mail ons, pak de telefoon of spreek me aan als ik u tegenkom in het dorp. Laat ons weten wat u vindt, we staan overal voor open. En trek aan de bel als er een probleem is.”

En dan toch nog een voorzichtige blik vooruit. Waarbij Driessen eerst even stilstaat bij de verkiezingen van 17 maart. “Ook dat wordt anders dan anders. We gaan daar drie dagen over doen en we zullen andere, grote stemlocaties nodig hebben waar alle coronamaatregelen goed gevolgd kunnen worden. We zijn volop bezig met de organisatie, later komt daar uitgebreide informatie over.”

In 2021 zal de gemeente veel prioriteit geven aan de leefomgeving; een schoon dorp met veel groen en een goed wandel- en fietspadennet. “In het afgelopen jaar hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk dat is.”

Het wordt ook het jaar waarin op een rijtje gezet moet worden hoe Leiderdorp in de toekomst wil voorzien in een duurzame energievoorziening. “Denk en praat daarover mee”, zo roept Driessen alle Leiderdorpers op.

Ze heeft nog een oproep voor haar dorpsgenoten, voor nu en na de lockdown: “Help de Leiderdorpse ondernemers, koop en eet zoveel mogelijk lokaal.”

En tot slot benadrukt ze het nog maar eens: “Hou je aan de coronaregels, hou vol. Aan de situatie in Londen zie je hoe snel het helemaal fout kan lopen. En laten we blij zijn dat er zo snel een vaccin is ontwikkeld!”

         Tekst: Corrie van der Laan


Jongerenwaardering voor Gijs, Ment, Jules, Juliano, Bo en Dennis

VERVOLG VAN VOORPAGANA


Gijs, Ment en Jules zijn alle drie lid van hockeyclyb Alecto. Tijdens de eerste lockdown hebben zij leuke, sportieve filmpjes gemaakt om te zorgen de jeugdleden van de club zelf konden doortrainen en blijven bewegen. Onder de naam 'Gijs & Ment TV' werden sportieve challenges gepost via Instagram, Facebook en Youtube.

Juliano heeft de waardering gekregen omdat hij als 13-jarige mantelzorger zijn moeder tijdens een moeilijke periode heeft ondersteund met praktische zaken, maar vooral ook met veel liefde. Daarnaast heeft hij het ook op school erg goed gedaan.

De naam Bo Hoogvorst zijn de lezers van deze krant al regelmatig tegengekomen op de sportpagina. Zij heeft afgelopen jaar uitstekend gescoord als langebaan schaatster. Zo was ze in haar leeftijdscategorie (pupillen C) de snelste van Nederland op de 1000 en 1500 meter. Op die laatste afstand was ze ook wereldwijd de snelste.

Dennis Bonsen (22) heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een naam opgebouwd als graffity artist en voorvechter van de graffiti community. Afgelopen zomer heeft hij er mede voor gezorgd dat in Leiderdorp gratis graffiti workshops aan kinderen en jongeren aangeboden werden. Hij heeft de workshops ook deels zelf gegeven. Als resultaat is de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in De Bloemerd nu een kleurig kunstwerk geworden. De prijs die aan Dennis werd uitgereikt, is bedoeld voor de hele groep van twaalf betrokken jongeren die heeft geholpen om de JOP onder handen te nemen. Zij hebben zich daarnaast ingezet voor een schoner Leiderdorp tijdens de World Clean-up Day op zondag 19 september.

Kim Schrama, in 2019 nog uitgeroepen tot Leiderdorps Sporttalent van het Jaar, kreeg de onderscheiding voor haar prestaties als basketbalster. Zij heeft in 2020 keihard gewerkt om haar havo-diploma te halen, zodat zij haar droom - basketballen in de VS - uit kon laten komen. Ondanks corona is dat gelukt en is zij eind 2020 naar Amerika vertrokken. De prijs kon daardoor niet live aan haar overhandigd worden.

De onderscheidingen werden uitgereikt door medewerkers van welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp. Op Instagram (#jongleiderdorp) is hiervan een filmpje terug te zien.


Stierenbrug twee weekeinden dicht

onderhoud n Vanwege groot onderhoud wordt de Leiderdorpsebrug (ook bekend als Stierenbrug) twee weekenden afgesloten voor al het rij- en vaarverkeer. Het gaat om de weekenden van vrijdag 29 januari 23.00 uur tot maandag 1 februari 5.00 uur, en vrijdag 12 februari 23.00 uur tot maandag 15 februari 5.00 uur. Op dit moment is de aannemer bezig met het vervangen van de hele technische installatie en de aandrijving van de brug. Verder zorgt de aannemer ervoor dat de brug na het onderhoud op afstand bediend kan worden. In de eerdergenoemde weekenden zal de brug na het onderhoud worden getest.