Afbeelding
Foto: R.M.van Aalderen

Vaarwel 2020, hallo 2021

BIJZONDER • Het is alweer even geleden maar bovenstaande prachtige beelden wilden we u niet onthouden. Rob van Aalderen fotografeerde de Leiderdorpse Munnikkenpolder op twee bijzondere momenten: tijdens zonsondergang op oudejaarsdag 2020 (boven) en tijdens zonsopkomst op nieuwjaarsdag 2021.


Bibliotheek verhuist terug naar De Sterrentuin

terugkeer n Nu de verbouwing van De Sterrentuin klaar is, verhuist BplusC Bibliotheek Leiderdorp terug naar het gebouw aan de Van Diepeningenlaan 110. Het was de bedoeling dat de deuren hier woensdag 20 januari zouden openen voor bezoekers, maar bij het ter perse gaan van deze krant zag het ernaar uit dat dit door de verlenging van de lockdown noodgedwongen moet worden uitgesteld.

Sinds begin januari 2020 was de bibliotheek tijdelijk gevestigd in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg 9. Die locatie is nu gesloten.

De bibliotheek in De Sterrentuin is straks geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Daarmee zijn de openingstijden flink verruimd. Wie vragen heeft voor bibliotheekmedewerkers kan daarvoor terecht op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, op woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. Tijdens de overige uren is er zelfservice.

Totdat de bibliotheek opent, mogen bibliotheekleden geleende boeken langer houden en ontstaan er geen boetes. Ook mogen bibliotheekleden tijdens deze periode gebruik maken van de boekenafhaalservice. Daarbij kunnen boeken worden besteld en op afspraak afgehaald bij de Leidse bibliotheeklocaties Nieuwstraat, Stevenshof, Merenwijk en Het Gebouw.

Zie voor meer informatie de website www.bplusc.nl onder het kopje 'Updates corona'.


Figuranten voor videoclip gezocht

vrijwilligers n De 16-jarige Leiderdorpse zangeres Lisette van der Ploeg neemt zaterdag 16 januari haar nieuwe videoclip op. In het industriële decor van De Meelfabriek in Leiden wordt de clip geschoten voor het nummer 'Open je hart voor mij'. Voor de opname van deze clip is de jonge zangeres nog op zoek naar figuranten die haar op vrijwillige basis willen helpen.

Voor de videoclip worden mensen gezocht die met een eigen gemaakt hart plaats willen nemen in het decor. Deelnemers kunnen solo meedoen, of zich aanmelden als gezin (één huishouden).

Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar info@lisettevanderploeg.nl. De opnames vinden tussen 14.00 en 16.00 uur plaats, er wordt geen vergoeding gegeven. Iedere aanmelder krijgt persoonlijk bericht.


Heel wat kratten boeken zijn alweer op hun plek gezet in De Sterrentuin.
Afbeelding