Taekwondo in de buitenlucht.| Foto: PR
Taekwondo in de buitenlucht.| Foto: PR Foto: PR

Trimzwem-cursus

zwemmen n De Leiderdorpse zwemvereniging DKD/SG-Aquadraat komt met een trimzwem-cursus voor iedereen die aan zijn conditie en zwemtechniek wil werken. De cursus wordt gegeven in zwembad De Does, bestaat uit tien lessen op de donderdagmiddag van 2 tot 3 uur en start op 4 februari.

De cursus is gericht op conditie, zwemtechniek, reddend zwemmen en buitenwater zwemtechniek.

Aquadraat voorzitter Annemarie Mooren: “De aanleiding om deze cursus te organiseren was dat er heel veel mensen afgelopen voorjaar in buitenwater zijn gaan zwemmen omdat de zwembaden gesloten waren vanwege corona. We hebben toen gezien dat er nog wel veel valt te verbeteren aan de zwemtechniek maar ook aan de zwemveiligheid. Tijdens de cursus is dan ook aandacht voor zaken als ‘hoe red je eigenlijk iemand vanuit het water’ en ‘wat is het belang van een saferswimmer zwemboei’."

Aan de cursus kunnen maximaal twintig personen meedoen, dan zijn er maximaal vier personen per baan. De kosten bedragen 99 euro, inclusief de zwembadentree. Geïnteresseerden kunnen een inschrijfformulier aanvragen bij Annemarie Mooren via e-mail secretaris@sg-aquadraat.nl. Als de lockdown verlengd wordt en het zwembad begin februari nog niet open is, wordt de cursus in overleg verplaatst naar een later tijdstip.


Introducés welkom bij Hosin Hapkido Team

buitentrainingen n De trainingen van het Hosin Hapkido Team, de Leiderdorpse taekwondo- en de hapkidovereniging, gaan ook nu door. Wel zijn ze, in verband met de coronamaatregelen, naar buiten verplaatst. Introducés zijn welkom bij de trainingen op zaterdagmiddag van 2 tot 3 uur.

Gewoonlijk trainen de leden van het Hosin Hapkido Team in gymzaal Zijlkwartier, aan de Van der Marckstraat 19. Maar nu alles in lockdown is en zaalbeheerder de gymzaal heeft moeten sluiten, wordt uitgeweken naar een buitenlocatie nabij de gymzaal. Vanzelfsprekend worden bij de trainingen de coronarichtlijnen van de overheid gevolgd en zijn de buitenactiviteiten aangemeld bij de gemeente. Deelnemers van 18 jaar en ouder moeten anderhalve meter afstand houden.


Kijk voor meer informatie op de websites www.taekwon-doDojang.nl en www.HosinHapkidoTeam.nl.


Dansen op het schoolplein

dansbootcamplessen n Alle sportzalen in Leiderdorp zijn weer dicht. Daarom heeft dansschool ID Dance Factory nu dansbootcamplessen voor kinderen tot en met 17 jaar buiten op het schoolplein bij kindcentrum Hoftuyn aan de Leeuwerikstraat.

“Normaal starten we zittend in de kring, daar is het nu een beetje te koud voor” start Ilona Verhoogt (eigenaresse van de dansstudio) haar les. In het voorjaar van 2020 heeft de dansschool ook buitenlessen aangeboden. “Nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt, zijn we weer gestart met buitenlessen. We maken er actieve lessen van want de tempratuur is een stuk lager dan in het voorjaar” aldus Verhoogt.

Met handschoenen, dikke truien en jassen aan staan er 20 leerlingen klaar om hard te gaan bewegen. In de leeftijd tot en met 17 jaar mag er in groepsverband buiten gesport worden. “Het is voor de jongens en meiden heerlijk even het huis uit te gaan, een frisse neus te halen, te bewegen, iets te doen waar ze veel plezier uit halen en hun energie in kwijt kunnen”, aldus Verhoogt. Bij regen gaan de lessen helaas niet door, dus het weer wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

“We hopen van harte dat we binnenkort weer binnen aan de slag mogen en ook de lessen voor onze volwassen leden mogen opstarten, ook in die doelgroep is er ontzettend veel behoefte om te bewegen. We willen dan toch gaan werken naar een eindvoorstelling dit seizoen en duimen dan ook hard dat we eind juni iets mogen gaan organiseren”, aldus Verhoogt.


Ook niet leden mogen aan de lessen deelnemen. Mail voor meer informatie naar info@iddancefactory.nl.


Stevig doordansen om warm te blijven. | Foto: PR