Wethouder Willem Joosten (zittend) heeft net de overeenkomst getekend met bestuurders Roeland van Velzen (rechts) en Jules de Vries van hospice  De Mare.
Wethouder Willem Joosten (zittend) heeft net de overeenkomst getekend met bestuurders Roeland van Velzen (rechts) en Jules de Vries van hospice De Mare. Foto: J.P.Kranenburg

Leiderdorp krijgt een hospice

Op de plek van gebouw Doesmeer aan de Hoogmadeseweg komt een hospice. Woensdag 16 december ondertekenden wethouder Willem Joosten (zittend) en het bestuurders Roeland van Velzen (links) en Jules de Vries van Stichting Hospice de Mare een overeenkomst voor de verkoop van het gebouw en de grond. De tekeningen voor het nieuwe hospice zijn zo goed als klaar en als de financiering op tijd rond komt, start het werk voor de nieuwbouw komende zomer. Het streven is dat Hospice de Mare medio 2022 de deuren opent in Leiderdorp. In een hospice kunnen terminaal zieken hun laatste dagen, weken of maanden zo comfortabel en prettig mogelijk doorbrengen in een huiselijke omgeving. Hospice de Mare, dat nu gevestigd is in woonzorgcentrum Hofwijck in Oegstgeest, krijgt in Leiderdorp zes gastenkamers, evenveel als het nu in Oegstgeest heeft.