De cameraploeg van SBS Shownieuws filmt het balkonbewegen aan de Brandwacht. In het busje van de Vriendenloterij volgt Jan Versteegh het voorbeeld van Nathalie Beekman (in zwart shirt). Burgemeester Driessen (met geel jasje) staat links van Nathalie.
De cameraploeg van SBS Shownieuws filmt het balkonbewegen aan de Brandwacht. In het busje van de Vriendenloterij volgt Jan Versteegh het voorbeeld van Nathalie Beekman (in zwart shirt). Burgemeester Driessen (met geel jasje) staat links van Nathalie. Foto: J.P. Kranenburg

Brandwacht geeft goede voorbeeld

De bewoners van de appartementen aan de Brandwacht speelden een prominente rol tijdens de eerste Nationale Balkon Beweegdag. Het beweeghalfuurtje werd vrijdagochtend 29 mei live uitgezonden via Facebook. Gerard Joling verzorgde in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam samen met Sjaak Swart de feestelijke opening van het landelijke evenement. Daarna werd overgeschakeld naar Leiderdorp waar presentator Jan Versteegh in de binnentuin van het appartementengebouw aan de Brandwacht klaarstond om samen met bewoners en burgemeester Laila Driessen de les van fitnessinstructeur en RCL-er Nathalie Beekman te volgen. SBS Shownieuws was aanwezig met een cameraploeg. In Leiderdorp werd het balkonbewegen al sinds begin april bij verschillende seniorencomplexen georganiseerd door Clubhuis De Derde Helft en Incluzio, met medewerking van fysiotherapiepraktijken de Ommedijk, Goudeket en Lagas en het aquasportteam van Sportfondsen Leiderdorp.