Afbeelding
Foto:

LOV organiseert Leiderdorpse Nieuwsquiz

meedoen n De Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) organiseert maandagavond 4 januari 2021 de Leiderdorpse Nieuwsquiz 2020. Om 20.30 uur is de quiz live te zien op televisie bij Unity.NU (kanaal 40 Ziggo / 1412 overige providers) Iedereen kan online meedoen. De winnaar van de quiz wint een nieuwe tablet, zodat diegene het Leiderdorpse nieuws uit 2021 digitaal kan volgen.

De nieuwsquiz is ter vervanging van de traditionele nieuwjaarsreceptie van de LOV, die door de huidige maatregelen niet door kan gaan.


Gasten

Tijdens de nieuwsquiz zijn er ook gasten in de studio. LOV-voorzitter Lorien de Roode en presentator Rudo Slappendel praten onder andere met wethouder Willem Joosten, met hem blikken ze terug op 2020 en vooruit naar 2021. Ook horecaondernemer Bob Meijer van Brasserie Park is te gast, met hem praten ze over het bijzondere corona jaar en de plannen voor 2021.


Meespelen

Meespelen met de Leiderdorpse Nieuwsquiz 2020 is heel eenvoudig. Tijdens het programma kan via een mobiele telefoon, tablet of PC meegespeeld worden. Aan het begin van de uitzending wordt er een duidelijke uitleg gegeven.


Toename aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp vlakt af

Weekcijfers n Na de enorme toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen in week 50 is de curve in Leiderdorp vorige week weer afgevlakt. De GGD meldt 111 nieuwe bevestigde besmettingen in Leiderdorp in de periode van maandag 14 tot en met zondag 20 december. Dat zijn er zes meer dan een week eerder. Eén Leiderdorper moest als gevolg van covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen.

Over heel Hollands Midden gekeken zet de stijging nog wel door al gaat het wat minder hard. Afgelopen week werden 3719 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, bijna 25 procent meer dan de 2987 van een week eerder. In week 50 was de stijging ten opzicht van de week daarvoor nog 62 procent.

In de Leidse regio nam het aantal nieuwe coronagevallen vooral toe in Leiden (van 271 naar 388) en Oegstgeest (van 99 naar 127). In Voorschoten was de stijging beperkter (van 81 naar 94) en in Zoeterwoude was een kleine daling te zien (van 32 naar 28).


Directeurwissel op Kannerschool

Per 1 januari gaat de huidige locatiedirecteur van de Prof. Dr. Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan in Oegstgeest, Douwe Splinter (rechts op de foto), met pensioen. Vanaf augustus 2011 gaf hij leiding aan deze dynamische school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis. Hij geeft het stokje door aan Anika Remerij (links), die hiervoor als adjunct-directeur aan het Katwijkse Andreas College verbonden was.