Kokkies Pauline, Maarten, Marcel, Ben en Leo. | Foto: J.P. Kranenburg
Kokkies Pauline, Maarten, Marcel, Ben en Leo. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Alternatief kerstdiner Tamarco

afhalen n Traditioneel vindt op de laatste zaterdag voor Kerstmis het kerstdiner van de Leiderdorpse show- en marchingband Tamarco plaats. Helaas kon dat dit jaar vanwege corona niet doorgaan. Maar de Tamarco kokkies waren niet voor één gat gevangen en bedachten een alternatieve versie voor de kerstmaaltijd. Dit jaar geen 110 personen in het clubhuis maar een afhaal-thuis-kerstdiner voor de leden die dat wilden.

Pauline, Maarten, Marcel, Ben en Leo gingen drie dagen keihard aan de slag en bereiden een heerlijk 4-gangen keuzediner. De Tamarco-leden en vrienden konden voor een klein bedrag kiezen uit drie soepen, twee voorgerechten, drie hoofdgerechten, drie bijgerechten en een grand dessert. Verder kon men kiezen uit een wijn en bierpakket.

Nadat alles was bereid moest het worden ingepakt, waarbij Vis van het Hof uit Winkelhof de verpakkingsmaterialen sponsorde.

Drive thru

Zaterdag was de uitgifte van het diner. De maaltijden konden via een drive thru bij het clubhuis aan de Van der Marckstraat, waarbij iedereen een tijdslot kreeg om opstoppingen te voorkomen.

Om het helemaal af te maken, zorgden de organisatoren dezelfde avond ook nog voor een online thuis-kerstbingo en thuis-fotowedstrijd.


Kerstsfeer op tv bij Unity.NU

uitzendingen n Televisiezender Unity.NU heeft deze week veel aandacht voor kerstuitzendingen. Er is veel aandacht voor lokale kerkuitzendingen, maar er wordt ook een speciale kerstuitzending gemaakt van de straat talkshow RUDO! en het college van Leiderdorp presenteert haar favoriete kerstnummers.

Op donderdagmiddag 24 december om 16.00 uur wordt 'Het Geheim van Kerst' uitgezonden, een kerstverhaal vanuit de Hooglandse Kerk speciaal voor kinderen. Het verhaal wordt verteld door Matthijs de Jong.


zangdienst

Op Kerstavond om 20.00 uur wordt 'Een Processie van Negen Lezingen en Liederen' uitgezonden, een uitzending die vooraf is opgenomen op verschillende plaatsen in een sfeervol verlichte Hooglandse Kerk. Deze Nederlandstalige zangdienst wordt uitgevoerd door het Pancras Consort onder leiding van Hans Brons, organist Willeke Smits en de lezingen worden vertolkt door ds. Margreet Klokke.

Om 21.00 uur start een speciale Kerstnachtfilm van de Dorpskerk uit Zoeterwoude. Daarna om 23.00 uur wordt de traditionele Kerstnachtdienst vanuit de Hooglandse Kerk live uitgezonden. Burgemeester Lenferink opent de dienst met een kerstgroet aan de stad. Het thema van de dienst is “Wees niet bang”, een bemoediging in een onzekere tijd.

Op Kerstmorgen om 10.00 uur wordt de Kerstmorgendienst van de Leidse Binnenstadsgemeente uitgezonden. Het thema is “Licht in het donker”.


kerstclips

Tijdens de kerstdagen is er ook speciale kerstuitzending van RUDO! Presentator Rudo Slappendel vraagt naar de kerstwensen van mensen op straat. Verder presenteert het college van B&W uit Leiderdorp haar favoriete kerstclips, waarbij Silent Night van The Cats het favoriete kerstnummer van burgemeester Laila Driessen is.


Unity.NU is in de hele regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek te ontvangen via kanaal 40 van Ziggo en op kanaal 1412 bij alle andere providers. De uitzendingen zijn ook live te zien via www.unity.nu.

Voor het uitdelen van de kerstdiners werd een drive thru systeem met tijdslot gebruikt.  | Foto: J.P. Kranenburg