De kerstattenties staan klaar om rondgebracht te worden door de vrijwilligers van 't Buurthuis. | Foto: J.P. Kranenburg
De kerstattenties staan klaar om rondgebracht te worden door de vrijwilligers van 't Buurthuis. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Kerstattentie voor bezoekers ‘t Buurthuis

verwennen n Kerst, het familiefeest bij uitstek! Samen eten, samen vieren… Helaas ziet kerst er dit jaar voor heel veel mensen anders uit. Geen knuffels, geen grote familiediners. Reden te meer voor Stichting Buurtactief het Oude Dorp en welzijnorganisatie Incluzio om de vaste bezoekers van de koffieochtenden van het – nu natuurlijk gesloten – buurthuis aan de Frederik Hendriklaan te verwennen met een leuke kerstattentie. Zo weten deze Leiderdorpse senioren dat er aan ze gedacht wordt.

De attentie is deze week door een aantal vrijwilligers van ’t Buurthuis thuisbezorgd met de wensen voor fijne kerstdagen en hopelijk een beter 2021. En de boodschap: Blijf positief en houd moed!


Holland Rijnland peilt meningen over energietransitie

enquête n Holland Rijnland is gestart met regionale online enquêtes waarin inwoners en ondernemers hun ideeën kunnen delen over de energietransitie. De eerste enquête, waarin deelnemers werd gevraagd naar hun houding ten opzichte van de energietransitie, is inmiddels afgesloten. De tweede staat nu online. Daarin wordt deelnemers gevraagd welke vorm van duurzame energieopwekking hun voorkeur heeft en hoe ze zelf bij het proces van energietransitie betrokken willen worden.

De enquête is te vinden op website wijzijnon.nl, onder het kopje ‘nieuws’. Ook diverse gemeentelijke websites verwijzen naar de enquête.


Verandering

De energietransitie brengt niet alleen verandering in de manier waarop we onze huizen verwarmen en hoe onze elektriciteit wordt opgewekt, het leidt ook tot veranderingen in het landschap zoals we dat nu kennen. Alle partijen binnen regio Holland Rijnland vinden het belangrijk dat iedereen die hier woont of werkt, vooraf goed wordt geïnformeerd en kan meepraten over de energietransitie.

RES

Dertig regio's in Nederland werken aan een eigen Regionale Energiestrategie (RES). Holland Rijnland is één van die regio's. Dertien gemeenten, twee waterschappen, de provincie en de netbeheerder geven vorm aan de RES van Holland Rijnland. Het doel is dat de regio in 2050 energieneutraal is. Dat betekent dat de benodigde energie ook in de regio op een duurzame manier wordt opgewekt. Zo blijft de regio ook in de toekomst leefbaar voor onze kinderen en kleinkinderen.