Hein van Heek (links) en RCL-voorzitter Dick van der Bijl bij de contractondertekening. | Foto: J.P. Kranenburg
Hein van Heek (links) en RCL-voorzitter Dick van der Bijl bij de contractondertekening. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Hein van Heek gelooft in toekomst bij RCL

voetbal n Onlangs verlengde Hein van Heek zijn contract bij RCL. Het klikt uitstekend tussen trainer-coach en de Leiderdorpse voetbalclub. Met Leidenamateurvoetbal.nl blikt Van Heek terug op de afgelopen tijd en vooruit op de rest van dit vreemde seizoen.

De oefenmeester kwam over van Alphense Boys en na een stroef begin begon het te lopen. De Racing Club ging mee in de kopgroep van de tweede klasse C, maar corona legde de competitie andermaal plat. Toch kunnen er wat conclusies worden getrokken tijdens de winterstop. RCL en Van Heek, eerder ook onder meer werkzaam bij Noordwijk en FC Rijnvogels, hadden al rap een klik met elkaar en de liefde bloeide ondertussen verder op.


Geen clubhopper

Van Heek: "Ik ben een trainer die graag langere tijd bij een club werkzaam is. Graag maak ik de ontwikkelingen mee bij een club en je kunt als trainer met een groep doelstellingen verwezenlijken. Weliswaar heb ik aardig wat clubs achter mijn naam staan, maar vergeet niet dat ik al lang werkzaam ben als oefenmeester en daarnaast heb ik bij de meeste clubs een aardige tijd gezeten. Ik ben zeker geen clubhopper in elk geval. Bij Alphense Boys waren we na twee seizoenen op elkaar uitgekeken en juist op het moment dat ik nadacht over de toekomst, waarbij een sabbatical tot de mogelijkheden hoorde, kwam RCL om de hoek kijken. Met voorzitter Dick van der Bijl en bestuurslid voetbalzaken Rob Engelse had ik een erg leuk gesprek en vanaf dat moment zijn we aan de slag gegaan. Het bijtekenen kort geleden was een formaliteit.”


Veelbelovend

RCL startte veelbelovend in de competitie en dat was de voorbije jaren wel eens anders. "Tegen Wateringse Veld wonnen we overtuigend, maar helaas kwam die wedstrijd te vervallen omdat zij zich terugtrokken. Met het nodige geluk wonnen we van DSO, maar de 1-0 was wel een uitslag om mee thuis te komen. Bij Van Nispen gaven we niet thuis, maar tegen Soccer Boys (0-5 winst) zag je dat de groep stappen had gemaakt. Dit na een aarzelende start in het bekertoernooi. Natuurlijk heb ik geen idee waar we nu zouden hebben gestaan, maar zo’n start kan wel zorgen voor vleugels. Na een periode van gewenning kan ik nu zeggen dat er een leuke groep staat. Dat geldt ook voor het tweede elftal met veel jeugdige spelers die straks ook kunnen aanhaken. Enkel moet je afwachten wat deze ellendige periode met spelers doet. Houden zij de motivatie erin en willen ze straks nog door? We gaan spoedig starten met de gesprekken en het is de bedoeling om zoveel mogelijk spelers aan boord te houden. Natuurlijk kijkt de club ook om zich heen en waar we positioneel kunnen versterken, zullen we die kans met beide handen aangrijpen. RCL moet zich nu eerst ontwikkelen tot een stabiele tweedeklasser na wat moeizame jaren waarin er naar beneden gekeken moest worden. Vervolgens moet de hoofdmacht een rol van betekenis gaan spelen in deze klasse en uiteindelijk promoveren.”


Ongewis

Of de bal in het tweede deel van het seizoen in beweging zal komen, weet niemand en blijft ook nog wel even ongewis. "Ik hoop dat we het seizoen kunnen afmaken. Naar mijn idee is het eerlijk om de geboekte resultaten te laten staan en vervolgens de helft van de competitie af te maken. Het uitspelen van de gehele competitie is op zeker geen optie meer. Er gaan andere geluiden op dat de klasse in twee poules wordt opgesplitst en dat er dan een hele competitie, uit en thuis dus, wordt gespeeld tussen zeven clubs. Daar ligt mijn voorkeur niet. Maar goed, laten we eerst de komende tijd gaan zien wat er wel kan en mag of juist niet. Ideaal is anders, zoveel is zeker. Voor nu hoop ik dat er snel duidelijkheid komt over de gehele staf en het al dan niet aanblijven van de stafleden. Naar mijn idee zou dat een goede zaak zijn als we zo doorgaan.”


Unity.NU blikt terug op 2020

televisie n Unity.NU zendt vanaf 31 december het jaaroverzicht 2020 uit. In een uur durend televisieprogramma komt het nieuws uit Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest voorbij. Het jaaroverzicht wordt om 18.00 uur voor de eerste keer uitgezonden en vervolgens meerdere keren herhaald. Na het uitzenden van vuurwerk op 1 januari 2021 om 00.00 uur, wordt het nieuwe jaar direct gestart met het jaaroverzicht.

Het programma is opgedeeld in twee delen. Marc Wonnink neemt vanaf de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude het overzicht rondom het coronanieuws uit de regio voor zijn rekening en Joyce van Meurs neemt het overige nieuws met de kijkers door, vanaf de redactie van Unity.NU.

In dit jaar is er veel gebeurd in de regio. Naast het coronanieuws speelde er ook andere zaken. In het jaaroverzicht zoomen we ook in op het politieke jaar. Van het vallen van het college van Oegstgeest tot de terugkeer van de wethouders Binnendijk en Joosten in Leiderdorp, het komt allemaal voorbij.

Unity.NU is te ontvangen via kanaal 40 van Ziggo en op kanaal 1412 bij alle andere providers. De uitzendingen zijn ook live te zien via www.unity.nu.

Marc en Joyce.