Eén van de slimme oplossingen van de kinderen van De Schakel: een lange buis om cadeautjes en snoepgoed veilig bij de ontvanger te krijgen. | Foto: PR
Eén van de slimme oplossingen van de kinderen van De Schakel: een lange buis om cadeautjes en snoepgoed veilig bij de ontvanger te krijgen. | Foto: PR Foto: PR

Oplossingen voor 1,5 meter Sinterklaasfeest

creatief n De kinderen van de Leiderdorpse basisschool De Schakel hebben hun creativiteit volop ingezet om op school coronaproof Sinterklaas te kunnen vieren.

De Pieten hadden de kinderen via een vlog gevraagd een manier te bedenken om de pakjes en pepernoten op een veilige afstand uit te delen. In alle groepen gingen de kinderen aan de slag om oplossingen te verzinnen die ze op 4 december presenteerden aan de Sint. Hij kreeg mooie ideeën en ontwerpen te zien en te horen. Zo had Emily een ‘uitschuif-happer' bedacht, om cadeautjes en pepernoten op 1,5 meter afstand te overhandigen. Gooien met pepernoten werd ook als oplossing genoemd, hoewel dat wat minder geschikt leek voor cadeaus. In groep 3 bedachten kinderen een knikkerbaan waardoor pepernoten precies in een laatje terecht zouden komen.

Sinterklaas was zeer onder de indruk van alle goede ideeën. Hij schreef ze allemaal op in zijn grote boek, en was heel blij dat de kinderen van De Schakel zo een heel geslaagd Sinterklaasfeest konden vieren.


Online kerstviering

kerstboodschap n Nu de avonden lang zijn en er door corona weinig bezoek mogelijk is, is het voor veel mensen fijn als ze even kunnen luisteren naar muziek, zang of een mooi verhaal. Op vrijdag 11 december organiseert de vrouwenvereniging van de Gereformeerde Gemeente Leiderdorp een digitale kerstviering met als thema ‘Geen plaats’.

Vanaf 19.00 uur is deze viering te volgen via www.ggleiderdorp.nl/welkom. Tijdens deze viering wisselen Bijbelgedeelten, zang door kinderen, een muzikaal intermezzo en een verhaal (‘Mijn God is redding’) elkaar af. De goede kerstboodschap zal in woord, zang en muziek worden doorgegeven.

Het thema ‘Geen plaats' verwijst naar het bekende Kerstverhaal waarin Maria en Jozef in Bethlehem geen plaats vinden in de herberg. Daarmee is er ook geen plaats waar hun Kind Jezus geboren kan worden. Tijdens deze viering wordt duidelijk dat het zo'n groot wonder is dat Hij toch is gekomen.

Het gedetailleerde programma van de kerstviering is 11 december te vinden op www.ggleiderdorp.nl.