Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE


Blinde hond

"Luistert hij een beetje naar u", vroeg ik een man die in een parkje met zijn hond liep. "Dat gaat wel", luidde zijn antwoord. De viervoeter liep enigszins verdwaasd te scharrelen. "Hij had glaucoom", vertelde de man die ik Winston mocht noemen. "En is geopereerd, nu is hij blind." Hij merkte mijn verbazing op en zei: "Hij ziet niets maar hoort alles en hij luistert alleen naar mij." Toen het baasje “we gaan” riep, kwam hij rustig aangelopen en stapte parmantig naast hem naar de verderop geparkeerde auto. Ik liep nog even mee, benieuwd naar hoe de wandeling van de twee verder zou gaan. De hond was niet groot en niet klein, er tussen in, had pikzwarte krulletjes en was 8 jaar. Winston had lange, puntige zijtanden (heet dat zo?) en miste 4 voortanden. Wanneer hij lachte kreeg zijn gezicht iets van Dracula, best een beetje horror. Toen hij vroeg hoe oud ik hem schatte gokte ik: 68. Weer die grimas. "Zo zou ik eruit zien wanneer ik mijn gezicht rimpelloos had laten maken." Om het resultaat van die mogelijke ingreep te laten zien, vatte hij beide wat slappe wangen tussen duim en wijsvinger. "Jong, hè", bracht hij er met een combinatie van slissen en brommen uit. Een hele vooruitgaan, liet ik hem weten. "Maar ik laat dat niet doen, hoor. Ik moet met mijn 80 jaar leven van een schamel ambtenarenpensioentje." De hond sprong op de achterbank. Winston groette mij in het Engels en vroeg om zeker te zijn dat ik hem begreep, of er een vertaling nodig was. Ik kon hem geruststellen, het “hello, goodbye and see you” had ik nog wel paraat.

Glaucoom bij honden, nooit van gehoord, googlede ik thuis. Ja, het komt voor. De hond van Winston heeft nog tussen de 4 en 6 jaar te gaan, stond erbij vermeld. De kans is dus groot dat ik hem en zijn viervoeter nog weleens zal tegenkomen. Ben benieuwd naar die tanden, dat fietsenrek.


Kerstoptredens in Unity NL Café

muziek n Komende zaterdag treden er zeventien artiesten op tijdens de kersteditie van het Unity NL Café. Onder andere Mart Hoogkamer, René le Blanc, Marlane, Dario, Theodoor, Ray Benjamin, Sander Kwarten en Leen Zijlmans geven acte de présence. Het belooft een sfeervolle avond te worden, waarbij de artiesten in kerststijl optreden. De uitzending wordt gepresenteerd door Elmar Bus en Rudo Slappendel

De uitzending start om 19.00 uur en gaat door tot middernacht. Luisteren kan via Unity NL op 106.1FM en meekijken kan op televisie via Unity.NU op kanaal 40 (Ziggo) en 1412 bij alle andere providers.

Kijkers en luisteraars kunnen tijdens de uitzending een bericht sturen naar de studio, ook kan er via Skype gebeld worden, waardoor je als kijker zelf live op TV komt. Skypen kan naar Unity.NU, of redactie@unity.nu.