Afbeelding
Foto:

Dr. Bram Willems (schrijver, musicus en wetenschapper) verbaast, verboost, verdriet, verblijdt en verheugt zich op wonderlijke gebeurtenissen in, maar ook ver buiten de grenzen van, Leiderdorp. Overwegingen, bespiegelingen en verwonderingen over alles wat ons mensen, en vooral dorpsgenoten, bezighoudt. Over het dagelijks leven met een kleine 'l' en soms ook over het leven met een grote 'L'...

Fascinatie…

Zoals wel vaker, had ik weer eens een kletspraatje met mijn overbuurman: het heg-overleg. Met een brede heg tussen ons in geen enkel gevaar op besmetting.

Willems: “Zeg buurman, ik vind niet dat we dat vaccin lichtjes moeten opvatten. Wat vind jij daarvan?”

Buurman: “Huh, wat zeur je nou over waxine-lichtjes? Man, dat is oud nieuws. Dat was toch die waxzienige gek die daarmee de Gouden Koets bekogelde en toen celstraf heeft gekregen?

Willems (rolt met zijn ogen): “Je hebt zeker je gehoorapparaat weer niet aangezet?"

Buurman: “Nou om eerlijk te zijn, doe ik er geen batterijen meer in. Want met al die elektronica kan ik signalen van zo'n moderne Geef-Vijf of Geef-Acht! zender ontvangen. Dan zou ik zomaar Koviet 1 t/m 20 kunnen krijgen."

W (lachend): “Welnee jôh. Allemaal onzin. Juist dáárom is het verstandig om een vaccin te nemen. Ennuh… je bent ook al een ouwe knar.”

Buurman (strijdvaardig): “Dat wil ik niet; geen cocktail van dooie V-Russen.”

Waarop Willems geduldig antwoordde: “Zo doen ze dat in China, maar hier gebruiken ze alleen de eiwitmantel om een medisch verantwoorde reactie in het lichaam op te roepen.”

B: “Pûh, of het nou eiwitmantels, vetjassen of volkoren truien zijn, ik vertrouw het niet. Ook onze Overheid niet.”

W: “Okee, punt gemaakt. Maar ga je dan wél mee naar Noord-Korea?”

B (koppig): “Neen, ik blijf gewoon hier met Kerst. Al moet ik bekennen dat ik stevig gevaccineerd ben door Noord-Corona.”

W (glimlachend): “Je bedoelt nu toch zeker 'gefascineerd'?!"

B (beledigd): “Zeg, weet je dat het onbeschoft is om een auditief gehandicapte te verbeteren.”

W: “Excuses, daar zit eh… wat-in.” B (geïrriteerd):

Wat..., begin je nou alweer over 'vaccin'?"

W: “Tja…, ben je dan soms vergeten dat we als kind ook allerlei vaccinaties kregen?”

B (uitbundig): “Nou, buurman. Soms ben je een pokkenvent. Daarom bof ik dat ik zo mijn eigen fascinatie heb met gezond eten en veel bewegen. Vitamine D slikken helpt ook tegen Corona. Ouwe ijzervreters zoals ik maz(z)elen altijd en overal. Ik geloof niet in Corona. Wel in mezelf.”

W: “Okee, dan zal ik alvast een waxinelichtje voor je opsteken…”

Dr. B. Willems


Kerstdiner Zijlkwartier kan niet doorgaan

Afgelast n Corona zet ook een streep door het kerstdiner voor 65-plussers dat de Leiderdorpse Buurtvereniging Zijlkwartier ieder jaar organiseert.

Het bestuur van de buurtvereniging heeft nog naar manieren gezocht om het razend populaire evenement wellicht in een andere vorm toch doorgang te laten vinden, maar moet met pijn in het hart concluderen dat het niet te doen is. “Leuk is het niet, maar we moeten er doorheen met z’n allen. We wensen een ieder ondanks alle beperkingen, hele fijne feestdagen!”, aldus het bestuur.