Mondkapjes voor minima

corona n Leiderdorpse minima kunnen gratis wasbare mondkapjes ophalen bij de balie van Incluzio in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110.

Sinds gisteren, 1 december, moet iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen in de openbare binnenruimte. Het gaat om onder meer winkels en openbare delen van overheidsgebouwen, scholen en stations. Wie zich niet aan de regel houdt, riskeert een boete van 95 euro. Jongeren onder de 16 jaar betalen bij een overtreding 38 euro.

Tijdens de begrotingsvergadering van 6 november gaf wethouder Daan Binnendijk (CDA) al aan dat de gemeente wil gaan zorgen voor gratis mondkapjes voor Leiderdorpers die de beschermmiddelen zelf niet kunnen betalen. Vanaf vandaag kunnen Leiderdorpers uit gezinnen die moeten rondkomen van maximaal 120 procent van het minimumloon twee wasbare mondkapjes per gezinslid afhalen bij Incluzio. Lees er meer over op de gemeentepagina.


Daling aantal besmettingen stokt in Leiderdorp

Weekcijfers n Sinds twee weken is de daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp gestagneerd.

Afgelopen week, van maandag 23 tot en met zondag 29 november, werd zelfs weer een kleine stijging van het aantal nieuwe besmettingen geregistreerd, van 48 naar 50. Eén Leiderdorper moest vorige week met covid-19 worden opgenomen in het ziekenhuis. Sinds het begin van de coronacrisis zijn 29 Leiderdorpers als gevolg van het virus in het ziekenhuis beland.

In de Leidse regio als geheel daalde het aantal nieuwe besmettingen wel. Afgelopen week waren het er 354, een week eerder nog 433. De afname was rond de 25 procent in Leiden (198/-63), Voorschoten (29/-10) en Zoeterwoude (22/-8). Oegstgeest telde 55 besmettingen, evenveel als een week eerder.