Afbeelding
Foto:

Dr. Bram Willems (schrijver, musicus en wetenschapper) verbaast, verboost, verdriet, verblijdt en verheugt zich op wonderlijke gebeurtenissen in, maar ook ver buiten de grenzen van, Leiderdorp. Overwegingen, bespiegelingen en verwonderingen over alles wat ons mensen, en vooral dorpsgenoten, bezighoudt. Over het dagelijks leven met een kleine 'l' en soms ook over het leven met een grote 'L'...

Forum voor Demonisering

Serieus, ik overweeg écht om ook een politieke partij, een politieke beweging zo u wilt, op te richten. De naam 'Forum voor Demonisering' is nog vrij. Dat lijkt me wel wat. Bovendien dekt die naam de vlag van de strontlading, die ik over de Tweede Kamer wil uitwerpselen. Tot aan het kleinste kamertje toe. Alles en iedereen insmeren met… lavendelgeur. Dan laat ik mezelf tot Zonnegod uitroepen. Net zoals in de Egyptische Mythologie waar Koning Ra-sist dat hij de heerschappij over de Aarde heeft.

Als ik daar zo aan denk, borreaalt de energie van Goddelijke zélfverheerlijking door mijn minstens zo Goddelijke lijf. Net zoals het Edele Blauwe Bloed door mijn bloedvaten zich een weg zoekt naar mijn kloppende politieke orgaan. Mijn ruimdenkende Hart; waar mijn hart ook weer vol van is. Daarnaast ben ik ook nog een overtuigd anti-zieniet. Dat zeg ik vaak genoeg, maar dat zietniet iedereen. Neem Corona dat bedacht is door zo'n rijke Jodelaar; alsof ik als énige zijn plandemonische plandemie nazie. Maar zowel ‘immament’ als ‘niemand’ luisterde naar mij. Vreemd, lijden ze soms aan ‘Oh, IK’-fobie, want niemand kan toch om mij heen?! Een naar Gods voorbeeld geschapen lichaam dat ik graag in naakte vorm op een Icarus vleugel wil tentoonstellen. Het liefst twee, want als Zonnegod wil ik ook naar de Zon vliegen. Ik voel me als een vlinder op een narcis(t). Of nog puurder, naakt in de branding van de hoezee.

Helaas speel ik alleen maar gitaar. Maar ook dan nog weet ik de gevoelige snaar te raken bij het domme volk. Die kop van mij is helaas wél een probleem. Als een onderwerp te ingewikkeld wordt of als ik niet meteen gelijk krijg - komt op hetzelfde neer - dan krijg ik zo’n uitdrukking alsof ik zélf vreselijk moet scheiten. Dan gaat mijn onderkaak hangen en krijg ik net zo’n zuigig mondje als mijn enige kleutervriend uit Amerika (omdat die teveel op zijn Trumped speelt?). Bij mij komt dat omdat ik alles en iedereen leegzuig. Twijfels. Misschien moet ik mijn naam maar veranderen in ‘Sherry Bidet'. Dat klinkt toch veel chiquer dan Simon Geithuis…

S. Geithuis (éénmalig pseudoniem van Dr. B. Willems)


Cursussen bij EHBO-vereniging

cursus n EHBO-vereniging Leiderdorp organiseert, als de coronamaatregelen het toestaan, vanaf 1 februari 2021 op de maandagavonden weer een basiscursus EHBO in de lesruimte van de Brandweerkazerne, aan de Simon Smitweg.

Tijdens de cursus leert men te handelen als er iemand onwel wordt, of als er een ongeluk(je) gebeurt. De theorie wordt besproken en de praktische vaardigheden geoefend onder begeleiding van een ervaren instructeur. De lessen worden afgesloten met een examen, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Bij voldoende belangstelling wordt er ook een cursus georganiseerd op de donderdagavond. Ook worden er in mei en juni 2021 weer een aantal AED/reanimatielessen gegeven, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.

Voor meer informatie: bel Divera Kapteijn, tel. 06-27173041, of e-mail divera.kapteijn@ziggo.nl.

www.ehboleiderdorp.nl